maanantai 16. syyskuuta 2024

Kahvikääretorttu

Kääretortut ovat aina hyviä ja mitä parasta : nopeita valmistaa. Tämä kahvikääretorttu on pitkään ollut tehtävälistalla ja viikonloppuna päätin sen toteuttaa.  Resepti on Soppa 365 sivuilta. 

Kahvikääretorttu

Olihan tämä hyvää.

Kahvikääretorttu

4 huoneenlämpöistä kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

125 g huoneenlämpöistä voita

1,5 dl tomusokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

175 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200 g, kun sellainen oli jääkaapissa)

1 tl vaniljasokeria (tai 1/4 tl vaniljajauhetta)

1 rkl vahvaa kahvia

1 Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita pienessä kulhossa kuivat aineet ja ota siivilä valmiiksi esille.

2. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri - huolellisesti ja pitkään, jotta saat tosi kuohkean vaahdon. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon varovasti sekoittaen, vähän kerrallaan lisäten, jotta vaahto ei kovin pääsisi laskeutumaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

3. Kumoa kypsä kääretorttulevy pöydälle leivinpaperin päälle (johon olet ripotellut vähän sokeria) ja poista paistoleivinpaperi. Jätä jäähtymään.

4 Täytettä varten sekoita ensin voihin sokeri ja kaakaojauhe. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi .

5. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle j
a rullaa tiukaksi kääröksi leivinpaperin avulla. Kääräise torttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin

Kahvina käytin pikakahvia. Laitoin yhteen ruokalusikalliseen kaksi teelusikallista pikakahvijauhetta. Erittäin maukasta oli ja teen taatusti uudelleen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti