Leivotaan lehdestä 2/2022 löytyi tällainen herkullisen oloinen kakku . Mikäs sen maittavampaa kuin kanelipullaa ja kakkua samassa paketissa!
![]() |
kanelipullakakku |
Kyllä tämä hyvää olikin!
Kanelipullakakku
100 g voita / margariinia
1 dl maitoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Mausteseos:
1/2 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Voitele ja jauhota kakkuvuoka .
2. Sulta voi liedellä matalalla lämmöllä, paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon maito ja nosta seos syrjään.
3. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet huolellisesti yhteen . Kääntele jauhoseos varovasti nuolijalla muna-sokerivaahtoon. Lisää myös maito/voiseos.
4. Mausteseos : Sekoita kaikki ainekset yhteen.
5. Kaada kolmasosa taikinasta vuokaan. Ripottele päälle puolet mausteseoksesta. Peitä maustekerros kolmasosalla taikinaa. Ripottele loput mausteseoksesta kakuvuokaan ja peitä se lopulla taikinalla.
6. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40 minuuttia . Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetken ja kumoa se sitten ritilälle tai tarjoiluvadille.
Hieman tuota mausteseosta sekoitin hammastikulla, jotta tulee paremmat raidat .
![]() |
kanepullakakku |
Maukasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti