sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pusut

Laskiaispullia tietenkin oli tehtävä, kun on laskiaissunnuntai. Halusin kuitenkin tehdä pullataikinasta myös jotain muuta ja teinkin sitten näitä pullapusuja :)
Ainakin sen ohjeen mukaan, joka minulla on, pusun sisään laitetaan omenahilloa, mutta näihin laitoin omenahillon lisäksi vaniljakreemiä. Oli oikein makoisa yhdistelmä.

Pusut
Näihin tehdään siis ihan tavallinen pullataikina. Pyörittelin ensin pyöreitä pullia ja niiden hetken oltua pyöreän pullan muodossa kaulin ne soikeiksi. Molemmat päät jätetään kaulittaessa pulleammiksi, jotta tulee tulee ylläoleva muoto.
Painelin sitten reunat yhteen , tuosta "huulien" yläpuolelta painoin kevyesti kädellä. Valmiit pullat dippasin sulaan voihin ja sokeriin.

Muhkeat pullapusut :)

9 kommenttia:

 1. Voi, vähänkö alkoi tekemään mieli tuollaisia pullapusuja! Aivan liian hyvän näköisiä näin iltasella katsottaviksi :D

  VastaaPoista
 2. Heh! Tuollasia en olekaan koskaan ennen nähnyt:) Kivalta näyttävät.

  VastaaPoista
 3. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 4. kiitos kaikille kommenteista! Ja kiitos Tinuski!! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania! :) Näitä näkee harvemmin, itsekin olen näitä tehnyt koulussa. :)

  VastaaPoista
 6. Voi Nam, miten ihanan näköisiä!!!

  VastaaPoista
 7. Ihanan muhkeita pusupullia! Olin unohtanut nämä täysin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Itsekään en ollut näitä tehnyt aikoihin, tuli vaan yhtäkkiä nämä mieleen, kun mietin mitä pullataikinasta voisin tehdä. Leipuri Toivoselta saamani ohjeen mukaan täytteeseen tulee vain omenahilloa, mutta kyllä tuo vaniljakreemi sopi sinne vallan mainiosti omenahillon kera. Leipuri Toivonen on siis tämä vanhanajan leipuri (nyt jo edesmennyt), joka meitä opasti meidän kotileipomouralla :)

  VastaaPoista