sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Lusikkaleivät

Tilaustyönä synttärijuhliin tein pitkästä aikaa lusikkaleipiä. Ensin ei löytynyt sopivan kokoista lusikkaa, joten muutamia pikkuleipiä meni "pilalle". No ei maussa vikaa, joten oma väki syö ne. Oikeankokoinen lusikkakin lopulta löytyi, olisi se tosin saanut olla hieman syvempi, mutta näillä mentiin.

Lusikkaleivät

 Väliin laitoin vadelmamarmeladia. Lusikkaleipien resepti lienee tuttu monille, mutta laitan sen tähän kuitenkin vielä. 

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
Väliin:
omena- tai vadelmasosetta tai -marmeladia
Päälle:
sokeria tai tomusokeria
1. Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
4. Paista 175 asteen lämmössä 12-15 minuuttia. Pane vähän jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin sosetta tai marmeladia. Kierittele pikkuleivät sokerissa tai siivilöi ennen tarjoilua päälle tomusokeria.

4 kommenttia:

  1. Sulla o ollu sama ongelma ku mullaki sillo niihi häihi näitä tehesä, nykyajan lusikat o niiii halavatun pienipesäsiä eikä mullakkaa oo mittää perintölusikoita :/ Eihä se makkuu vaikuta, mutta sitä vaa o tottunu, että lusikkaleipä o semmone pulleva :D Mutta mää olin yllättyny, että kuinka heleppoja ne oikeestaa oli tehä, mulla ku ei semmoset pursotettavat pikkuleivät onnistu ikkää...

    Mukavaa viikkua Tita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Anne!! Mullakin pursotettavat pikkuleivät yleensä leviää liikaa. Pitää varmaan vaan harjoitella lisää, niin eiköhän ne joskus onnistu :)

      Poista
  2. Lusikkaleivät on ihan legendaarisia!! Pienenä muistan että joka juhlissa niitä tuli suuret määrät popsittua. Ja onneksi äiti oli niitä meidän häihinkin leiponut!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niistä tulee kyllä nostalginen olo. Ja onhan ne hyviä :)

      Poista