sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Saksalainen suklaa-hasselpähkinäkakku

 Piparkakkutalourakointi on ohi, selvisin siitä! Yhteensä 132 taloa tuli tehtyä, neljää eri kokoa ja pari kirkkoakin. Riittää taas vuodeksi se määrä. Toivottavasti en näe unta piparkakkutaloista.

Blogiini sain uuden bannerin, kiitos paljon Kaikkea makeaa  blogin Katrille! Itse en olisi ehtinyt perehtyä bannerin tekoon (ja olisinko edes osannut tehdä sitä), joten otin avun kiitollisena vastaan.

Yhden kuivakakun vielä halusin tehdä ennen joulua, jotain sellaista, jota en ole ennen tehnyt. Koska pidän itse kovasti pähkinöistä, niin tämä hasselpähkinää sisältävä kakku kuulosti hyvältä. Ohje on peräisin sellaisesta kirjasta kuin "Ruokasuosikit - leivonta" .

Saksalainen suklaa-hasselpähkinäkakku

Kakusta tuli ihanan pähkinäinen, siihen laitettiin 115 g hasselpähkinöitä. T'ässä resepti :

175 g voita
115 g tummanruskeaa sokeria (ruokokidesokeria)
175 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl maustepippuria
3 kananmunaa
115 j hasselpähkinöitä muruina / jauheena
2 rkl kahvia

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja maustepippuri.
2. Vatkaa munat yksi kerrallaan sekaan, lisäten 1 rkl jauhoseosta toisen ja kolmannen munan kanssa. Kääntele sekaan loppu jauhoseosa, pähkinät ja kahvi.
3. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Meillä ei ollut maustepippuria kotona, joten jätin sen pois. En siis tiedä mitä se olisi vaikuttanut makuun, pitänee joskus testata. Ainakin tällaisena se oli hyvää, ehkä maustepippurin kera myös!



1 kommentti:

  1. Ihanaa Joulua!
    Kyllä, lunta kaivataan täälläkin, vaan on ruohikko vihreänä... toista se oli viime jouluna.

    VastaaPoista