lauantai 11. tammikuuta 2014

Sitruunalla maustettu mutakakku

Aviomies löysi recept.nu sivuilta tällaisen hieman erilaisen mutakakun ohjeen ja päätti testata minkälainen siitä tulee.
Sitruunalla maustettu mutakakku
Olikin kivanmakuinen, siinä maistui mukavasti kahvi ja sitruuna. Tähän kakkuun ei tullut sulatettua suklaata ollenkaan vaan tuo suklaisuus tehtiin kaakaolla.  Alla resepti :

Sitruunalla maustettu mutakakku:

2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 hyppysellinen suolaa
125 g voita
2 kananmunaa
2 rkl pikakahvijauhetta
2 ml sitruuna-aromia
0,5 dk raakasokeria vuoan leivitykseen

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, ei kuitenkaan pikakahvijauhetta.
2. Voitele noin 24 cm kakkuvuoka (mielellään irtopohjavuoka) ja "jauhota" se raakasokerilla.
3. Sulata voi ja lisää siihen kananmunat, pikakahvijauhe ja sitrusaromi. Älä vatkaa.
4. Kaada voisekoitus kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 14-17 minuuttia.
6. Ota kakku uunista, kun taikina on juuri sopivasti "pysähtynyt". Näillä sanoilla se sanottiin tuolla sivustoilla. Ei kannata siis ylipaistaa vaan jättää kakku sopivasti tahmeaksi sisältä.
7. Laita kakku pakastimeen noin 20 minuutiksi, jotta kakusta tulee helposti leikattava ja sopivasti tahmea sisältä.

Aviomies käytti ruokokidesokeria vuoan reunoilla ja siitä tuli myös kiva maku kakkuun. Söimme tätä vaniljajäätelön kera. Kevyesti vatkattu kermavaahtokin olisi varmasti hyvä vaihtoehto.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen resepti. Kiva kun teillä molemmat leipovat niin saat välillä itsekin olla vain maistelijan roolissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan kiva joskus vaan maistella muiden tuotoksia :)

      Poista