tiistai 26. elokuuta 2014

Kardemummakakku

Välillä meinaa taukoa tulla leipomisessa, mutta nyt oli taas hetki aikaa sille ja kokeilinkin Liian hyvää - blogista löytämääni kardemummakakkua.
Itse pidän kovasti kardemummasta, joten tämä kuulosti hyvältä. 

Kardemummakakku
Kakusta tuli oikein mehevää ja se kardemumman ihana maku oli kruunaus koko kakulle. Laitan tähän vielä reseptin vaikka se alkuperäinen tosiaan löytyy "Liian hyvää"- blogista .

Kardemummakakku

150 g pehmeää voita tai margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
 
Pinnalle:
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
1/4 dl raesokeria tai väriraesokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Itse sulatin tällä kertaa voin ja sekoittelin sokerien kanssa nopeasti - kummallakin tavalla onnistuu. Jos käytät juoksevaa rasvaa, vatkaa kunnes sokeri sulanut. Kardemumman voi lisätä jo tässä vaiheessa sekaan.
2. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten lisäysten välissä.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti vain kaikki sekaisin.
4. Vuoraa 18-22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoittele vähän pintaa.
5. Sekoita hasselpähkinärouhe ja raesokeri ensin keskenään. Ripottele seos kakkutaikinan pinnalle. Paina kevyesti rakeita kiinni.
6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä noin 40-45 min. Pistä kakun keskelle pitkällä, puisella grillitikulla -jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.
 
Itse käytin sekä vehnäjauhoja että spelttijauhoja. Pidän spelttijauhojen mausta. Päälle laitoin mantelirouhetta, kun unohdin hasselpähkinärouheen ostaa viime kauppareissulla. 
 Minun kakusta ei tullut noin korkeaa kuin "Liian hyvää" - blogin kakusta, missä lie vika. Käytin 20 cm kokoista vuokaa. Tosin eipä se ulkonäkö haittaa, kun kakku tulee omaan käyttöön. Anoppi tulee perjantaina kyläilemään :)
 
 

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! Tätä vannoutuneen kardemummafanin on pakko kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Tuo kuulostaa ja näyttää taas tosi hyvältä ja maukkaalta. Kardemumma on hyvää! :)
    Täytyy laittaa ohje talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä maukasta! Piti laittaa loput kakusta pakastimeen odottamaan perjantaita ettei tule syötyä koko kakkua ennen sitä :)

      Poista
  3. Eikö olekin ihanan kostea ja mehevä kakku :) Minä teen tätä usein, ja koska kakku on pienehkö, se sopii hienosti noihin kertakäyttöisiin kakkuvuokiin, ja on kiva viedä kavereille lahjaksi. Kiva, kun muutkin tykkäävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kakku, tätä teen ihan taatusti uudelleen. Eikä ole edes monimutkainen tehdä. Meillä tästä tykkäsivät kaikki, joa 13-vuotias teini :)

      Poista
  4. Minä kokeilin kans tämän samaisen kakun eilen....hyvää pullamaista kakkua on. Kardemummafani olen kans, siksi tämä ohje kiinnitti huomion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, kardemumma kiinnitti huomioni ja kannatti kokeilla!

      Poista