perjantai 12. syyskuuta 2014

Synttärikakkua mariannemoussee täytteellä

11-vuotiaalle Viiville sain pyynnöstä tehdä syntymäpäiväkakun. Tyttö kuulemma pitää koirista yli kaiken ja heille onkin piakkoin tulossa beaglen pentu. Minun kunnianhimoinen suunnitelma oli tehdä kakun päälle pieni beagle, mutta käsite nimeltä aika vei taas voiton. Nämä arkitouhujen lomassa tehdyt kakut ovat haaste sinänsä, kun ei ole aikaa heittäytyä niiden pariin ihan täysillä. Tykkään siitä, kun saa koristeita väkertää ihan rauhassa ja on aikaa visualisoida mielessään minkälaisen kakun tekee. Ja vielä parempi kun on aikaa toteuttaa / yrittää toteuttaa se.
Kiva näitä silti tehdä on.  Pitäisi vaikka väkertää jotain koristeita valmiiksi, odottamaan käyttöä. Jotain pientä minulla koristevarastossa onkin, mutta tähän kakkuun ei ollut mitään sopivaa valmiina.

Mariannemousseekakku
Taas oli silikonimuotti pelastus, kun halusin jonkun koiran kakun päälle laittaa. Koira on tehty tällä muotilla. 
Kukat  on tehty Satin Ice gum paste - massasta.    Olen siihen aivan ihastunut, se on kyllä ihan huippumassaa koristeiden tekoa varten! Sillä saa kukkien terälehdetkin ohuiksi ilman, että massa repeilee.
Kukat tein omenankukka - muotilla. Käytin yhteen kukkaan kolmea eri kokoa olevaa muottia. Tuota kaikista isointa en näissä käyttänyt. Kukat kuivatin kukkien muotoilukupeissa  ja noiden terälehtien väliin laitoin pieniä foliopaloja, jotta sain terälehtiin vähän elävyyttä. Pienet kukat on tehty tämän muottisarjan  pienimmällä muotilla.
Tuo teksti on tehty vadelmanmakuisesta kaulintamassasta ja nyt kuvasta huomasinkin, että teksti on vähän vinossa. Sen siitä saa kun arki-iltana yömyöhään väkertää koristeita...
Toivotaan ettei se pieni kauneusvirhe haittaa kakun syöjiä :)
Pohjana tässä on 8 kananmuna suklaakakkupohja ja täytteenä mariannemoussee.-

2 kommenttia:

  1. Kaunis on kakku ja tosi käteviä nuo silikonimuotit koristeiden teossa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. On ne muotit käteviä.

    VastaaPoista