Tuossa jo aiemmin blogeja selatessa mieleeni jäi Liian Hyvää - blogin omenapiirakka. Siinä kun on rahkaa omenoiden kanssa, kuulostaa kovin hyvältä.
| Rahkainen omenapiirakka | 
Omenapiirakkaa rahkatäytteellä
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl hienoa sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua voita tai margariiniPohjataikina:
2/3 muruseoksesta
2 dl vaniljajogurttia (tai piimää + 1 tl vaniljasokeria)
1 kananmuna
Täyte: 
1 litra pieniä omenakuutioita (5-6 omenaa)
(hieman kanelia)
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 tlk maustamatonta rahkaa (250 g)
1,5 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1. Sekoita 
muruseoksen kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sulata rasva ja kaada 
jauhoseoksen sekaan. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti muruseokseksi. Älä
 vatkaa liikaa. Ota muruseoksesta 4,5 dl toiseen kulhoon, ja laita 
sivuun pinnan muruseosta varten.
2. 
Pohjataikinaa varten, lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen 
vaniljajogurtti ja kananmuna. Vatkaa nopeasti taikinaksi. Ei tarvitse 
olla sileää, vaan murupaakkuja saa jäädä.
3. Levitä 
pohjataikina leivinpaperilla vuoratulle suurelle uunipellille. Laita 
pienet  taikinanokareet leivinpaperin alle, uunipellin nurkkiin, että 
paperi pysyy paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa pellille.
4. Kuori ja 
kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. 
Levitä omenakuutiot piirakkapohjalle tasaisesti. Jos pidät kanelista, 
lisää hieman kanelia omenakuutioiden päälle .
5. Valmista 
rahkatäyte sekoittamalla rahkat, sokerit ja munat vatkaimella sileäksi 
seokseksi. Kaada täyteseos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
6. Ripottele sivuun jättämäsi 4,5 dl muruseosta rahkatäytteen pinnalle, mahdollisimman tasaisesti.
 Oli hyvää heti uunista otettuna (pakko oli maistaa) ja hyvää myös seuraavana päivänä. Liian Hyvää blogissa käyn säännöllisesti kurkkimassa ja kyllä kannatti taas kerran. :) Kiitos Anne! 
 
Tämä on niiiiin hyvää! Meillä tehtiin tätä aika usein kotona ollessani lapsi. Täytteeseen laitettiin tuolloin tavallista rahkaa ja sitruunan mehua, mutta nyt aikuisena olen lisännyt noiden lisäksi myös sitruunan kuoriraastetta ja se vasta onkin hyvää, erityisesti mustikoiden kanssa! Piirakan pohja on ihanan pehmoinen ja tuo murupäällinen aivan ihana :P
VastaaPoistaNam,kuulostaapa hyvältä noinkin! Mustikkaa ja sitruunaa.... nam!
PoistaOn niin meidänkin herkkua :) Omppupiirakoita on tullut tehtyä jo useita, mutta eihän niihin kyllästy ollenkaan. Erilaisilla rahkoilla ja mausteita vaihdellen saa kivaa vaihtelua :)
VastaaPoistaTätä teen kyllä kohta uudelleen ja tuon sitruunarahkan kera. Oli kyllä huisin hyvää piirakkaa.
PoistaNyt kun sinä ja Anne olette molemmat tätä hehkuttaneet niin kai minun pitää sitten testata!! :) Eilen olin jo kaupassa sitruunarahkapurkki kädessä, mutta emmin kuitenkin ja jätin rahkan sinne. Tänään siis uusi yritys! :) Taidan kans pakastaa osan piirakasta vierasvaraksi.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :) Suunnittelin tosiaan tekeväni jo uuden piirakan, mutta mun mies sanoi, että jos pitäisit taukoa - vatsa alkaa kohta kasvaa , kun pitää koko ajan herkkuja syödä. Mutta silti teen, vien siitä osan vanhimmalle tyttärelle ja hänen avomiehelle ja toisen osan otan Suomen löytöeläinten kummit ry:n kokoukseen mukaan sunnuntaina :) Kyllä se piirakka syötyä tulee.
PoistaTämä on niin ihanaa! :D Samainen ohje on meilläkin perheessä. Äiti teki aina sitruunarahkaversiota:
VastaaPoistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2014/08/sitruunarahkapiirakka-muru-paallisella.html