lauantai 24. helmikuuta 2018

Ananas,papaija lucuma-smoothie

Terveelliset smoothiet- kirjan olemme jostain ostaneet ja päätin nyt alkaa testailemaan siinä olevia reseptejä. Lucumaa meni melko moneen smoothieen, joten sitä piti ensin käydä ostamassa. Minulle se on kokonaan uusi tuttavuus. Melko arvokasta, mutta vaikuttaa olevan hintansa arvoinen.
Siitä sanotaan, että " lucuma on ravinteikas hedelmä, joka maistuu hieman toffeelta". Ja että se on loistava vaihtoehto tavalliselle sokerille. Se myös sisältää paljon kuituja, antidioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja, beetakaroteenia, kalsiumia, fosforia sekä rautaa. 
Sitä voi smoothien lisäksi käyttää leivontaan, puuroon, jäätelöön. Sen aromaattinen ja makea maku sopii hyvin yhteen kinuskin ja suklaan kanssa.

Testiin lähti ensin ananasta, papaijaa ja lucumaa sisältävä smoothie. 

ananas-papaija-lucuma smoothie
Maku oli täyteläinen ja raikas. Tykkäsin kovasti. 

Ananas-papaija-lucuma smoothie 

3 rkl kuivattuja gojimarjoja
1 limetin mehu
1 dl kookosvettä
200 g kypsää papaijaa
200 g pakastettua ananasta
1/2 banaani
2 rkl lucumajauhetta
1 dl kookosmaitoa

1. Liota gojimarjoja limettimehussa ja kookosvedessä 5-10 minuuttia. 
2. Kuori papaija ja poista siemenet.
3. Soseuta ainekset.

Tämä oli luonnostaan makea, ei tarvinnut lapsellekaan lisätä sokeria. Maistui sellaisenaan hänellekin.

Lisää kuvateksti
Tästä määrästä tulee siis kaksi isoa lasillista . Maistoin lucumajauhetta ihan lusikalla. Se maistuu hieman toffeiselle ja makeahkolle.

Lucumapussin kyljessä sanotaan vielä näin :

Inkojen kulta. Etelä-Amerikan troopisissa metsissä asustelee mangon ja avokadon leppoisa serkku, lucuma. Tämä makupala on ihmeellinen yhdistelmä ravinteita ja vähäsokerisia hiilihydraatteja, jonka vuoksi se on terveellinen, luonnollinen ja maltillisesti verensokeriin vaikuttava makeuttaja. 

 

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, kivan erilainen! Itse hommasin kunnon blenderin vasta ihan vähän aikaa sitten, niin ei ihan kauheasti oo erilaisia vielä kerennyt kokeilemaan :D Mutta lähinnä oon tehnyt perusmarjoista ja hedelmistä tähän mennessä. Sen takia tää kuulostaakin tosi herkullisen erilaiselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sam, yleensä teen marjoista ja banaanista. Täällä kirjassa olikin kaikenlaista jännää uutta!

      Poista
  2. Ihana trooppinen smoothie! :p Tulee aivan mieleen Thaimaa, jossa tuli erilaisia yhdistelmiä maisteltua. Vaikuttaa herkulta tämä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on varmaan ihania smoothieita ja tuoreita hedelmiä! Nam!

      Poista
  3. Taas sitä oppii uutta! 😄 Nimittäin lucuma oli mulle ihan uus juttu. Meillä juodaan tosi paljon smoothieita mutta pääsääntöisesti teen ne aina marjoista ja pohjassa on aina banaania. Mielenkiintoisen kuuloinen kirjakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lucuma on kyllä kivan makuista. Laitan sitä jäätelöön ja jogurtinkin joukkoon.

      Poista