lauantai 4. maaliskuuta 2023

Kookospikkuleivät

 Suvun uusimman tulokkaan, rakkaan pienen pojan , ristiäiset olivat viime sunnuntaina . Sinne toki halusin leipoa vaikka mitä ja yksi tarjolla olevista herkuista olivat kookospikkuleivät. Ne kun pystyi tekemään hieman etukäteenkin eikä juuri päivää ennen. Se lauantai ristiäispäivää ennen olikin varsinainen show. Aamusta alkoi ja pitkälle yöhön saakka leivottiin. Päivänsankarin äiti , vanhin tyttäreni, onneksi hääräsi mukana . 

Kookospikkuleivät

Jos kookoksesta pitää ( hep, minä ainakin!), niin suosittelen tekemään näitä pikkuleipiä. Kun paistaa juuri sopivasti eikä liikaa, niin koostumus on juuri oikea! Ei mikään mureneva vaan hieman sitkas pikkuleipä. Aivan ihania! Reseptin löysin Kotilieden sivuilta

Kookospikkuleivät 

3 kananmunaa

4 dl sokeria

250 g kookoshiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

200 g voisulaa

Koristeeksi tummaa suklaata 

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. 

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet sekä jauhoseos siivilän läpi. Lisää lopuksi voisula.

3. Nostele taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille harvakseltaan, sillä pikkuleivät leviävät.

4. Paista kookospikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla ja koristele sulatetulla suklaalla raidoittaen. 

Meillä oli ristiäisissä monenlaisia herkkuja tarjolla. Teen pikapuoliin erillisen päivityksen siitä. Kastepäivän aamuna vielä mietin, että mitä sitä vielä leipoisi juhliin. Muutaman tunnin yöunien jälkeen. Onneksi en alkanut leipoa, tarjottavat riitti hyvin ja ylikin jäi. En halua joutua sellaiseen tilanteeseen, että meidän juhlista loppuisi tarjottavat kesken. Ei haittaa vaikka jää yli, pakastimet on keksitty. Siksi aina leivon paljon vaikka mies yrittää toppuutella. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti