maanantai 13. maaliskuuta 2023

Kookosunelmatorttu

Minulla jäi  muusta leivonnasta kookoskermaa yli enkä yleensä halua heittää mitään pois - muuta kuin ihan pakon edessä. Niinpä aloin etsiä käyttökohdetta tälle kerman jämälle. 

Kinuskikissan sivuilta löytyi mukavalta kuulostava resepti . Siitä sitten vaan testaamaan. Ainoa vain, että kookosrasvaa meillä ei ollut, mutta ajattelin kokeilla korvata sen ihan vain margariinin ja voin sekoituksella. Kerrotaanpa kuinka kävi. 


kookosunelmatorttu 

Pienten mutkien ja muutosten kautta tortusta tuli ihan hyvä ja oikein maukaskin vielä. Tuota reseptissä olevaa 100 g kookosrasvaa ei pysty suorin tein korvaamaan margariinilla tai voilla. Tai ei ainakaan minulta onnistunut. Laitan tähän alle vielä Kinuskikissan reseptin ja kerron sitten mitä tein, jotta tortusta tuli loppujen lopuksi  tämän näköinen.

KOOKOSUNELMATORTTU 

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

100 g kookosrasvaa

3 dl kookoskermaa

2 keltuaista

3/4 dl ruokosokeria

2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan, sekoita varovasti nuolijalla. 

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle  pellille ( 30 x 38 cm) . Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. 

4. Kumoa heti uunista ottamisen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistossa ollut leivinpaperi. Peitä pohja liinalla, jotta se ei pääse kuivahtamaan. 

5. Mittaa täyteainekset kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos on tasaista. 

6. Siirrä seos kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Jatka sekoittamista. Kun seos alkaa jähmettyä, kaada se kulhoon. Vatkaa noin 5 minuuttia kunnes rakenne on kuohkean vaahtomainen. 

7. Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kierrä leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä leivinpaperi tortun ympärille. Nosta torttu alustan avulla jääkaappiin vähintään tunniksi. 

Kinuskikissan sivuilla tehdään tähän myös kuorrutus suklaasta. Minä en tehnyt, koska täytettä jäi yli . Ja se taas johtuu siitä, kun joudin tekemään tämän hieman eri  tavalla valmiiksi. Täytteen teossa pääsin vaiheeseen, jossa täyte jäähdytettiin ja sen jälkeen se piti vatkata kuohkeaksi vaahdoksi. Sitä ei tapahtunut. Täyte jäi löysäksi vaikka kuinka vatkasin. Se ei millään olisi pysynyt kääretortun sisällä vaan olisi rullausvaiheessa valunut välistä pois  Hyvänmakuista seos oli, joten pois en aikonut kaataa. Tein sellaisen ratkaisun, että vatkasin noin 60 -70 g ( en mitannut vaan meni ihan summamutikassa) leivontamargariinia kuohkeaksi . Sen jälkeen vatkasin sen joukkoon tämän kookostäytteen. Tuloksen oli kookoksen makuista kreemiä. Hyvää kreemiä olikin!

Sitä sitten laitoin kääretortun täytteeksi ja ylikin jäi sen verran, että sain sillä pursotettua tortun  päälle koristeita. Hyvää tämä torttu oli tälläkin tavalla ! Suosittelen kuitenkin käyttämään kookosrasvaa, jos haluaa tehdä tuolla Kinuskikissan ohjeella. Ehkä minäkin sitä reseptiä vielä jossain vaiheessa testaan. 

Kookosunelmatorttu 

Kookos taitaa olla sellainen, että se jakaa mielipiteitä aikalailla. Joku tykkää ja toinen  taas ei. Minä pidän kookoksesta! Miten muilla, onko kookos inhokki vai suosikki? Vai siltä väliltä kenties. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti