maanantai 27. maaliskuuta 2023

Ristiäisiin herkkuja

Kolmas niin rakas  lapsenlapseni on nyt kolmen kuukauden ikäinen. Ristiäisiä juhlimme helmikuun lopussa. Kaste ja kahvittelu olivat Naantalin seurakunnan tiloissa . Todella mukava paikka ja iso keittiö + juhlatila.  Minunkin nuorimman tyttären ristiäisjuhlat on samoissa tiloissa vietetty. 

Minä ja lapsen äiti - vanhin tyttäreni - leivoimme toki kaikki tarjottavat itse.  Paitsi joitain kaupan pikkuleipiä oli myös tarjolla juhlan pikkuväkeä ajatellen.  Jo leipomusten suunnittelu on mielestäni kivaa ja toteutus myös. Juhlat olivat sunnuntaina ja koko päivän hääräsimme keittiössä. Minulla meni pitkälle yöhön saakka , tyttären piti mennä vauvan kanssa välillä nukkumaankin. 

Aloitetaan vaikka kakuista. Kaksi tällaista pyöreää kakkua tein. Tyttären toiveiden mukainen kakku ja koristelu. 

Ristiäiskakku 

Täytteinä marjamoussee ja vaniljainen moussee. Perustäytteet, hyviksi todetut.  :)
Pikkuleipiä tein muutamia erilaisia. Päivänsankarin isosisko sai kunnian korkata kakun .
Nämä kookospikkuleivät ovat kyllä ihania jos kookoksesta pitää. Eivät kuivia vaan ihanan pehmeitä sisältä. 

kookospikkuleipä


Tein myös nimipikkuleipiä. 

Nimipikkuleivät 

Tytär leipoi mokkapaloja ja kinkkupiirakkaa. Minä tein lisäksi soijarouhepasteijoita  , joista on muodostunut ihan vakioherkku meidän juhliin. Erittäin helppo tehdä valmiista lehtitaikinasta. Ja täytteenä voisi toki olla muutakin kuin soijarouhetäyte ; vaikka muna-riisitäyte. 

soijarouhepasteija

Minulla on ollut tapana tehdä meidän omiin juhliin voileipäkakkuja. Moni vieras on sanonut, että niitä ei nykyään kovinkaan monissa juhlissa ole tarjolla. Joten päätin silloin, että meidän juhlissa niitä saa :) . 
Tein samanlaiset kakut kuin vuoden viimeisenä päivänä olin tehnyt tilauksesta , eli kinkku-metwurstikakku ja kalavoileipäkakku. 
Pääsin siis itsekin maistamaan näitä kakkuja nyt ... tai siis kalakakkua , koska en syö muuta lihaa. Kalaa syön kyllä , siitä en pysty luopumaan.  
Olipahan hyvää kalakakkua, kiitos vaan Kinuskikissalle erinomaisesta reseptistä! 
Kuulemma myös lihaisa versio maistui vieraille. 
Voileipäkakuista ei tämän parempaa kuvaa ole . 

voileipäkakku 

Appelsiinikakkua olin myös tehnyt, mutta sitä ei kovin paljon mennyt. Ehkä kuivakakkua ei kovin herkästi oteta, kun on muutakin tarjolla.  ristiäistarjoilut 

Tässä vielä kuva kahvipöydästä. Ihana tuo seurakunnan  paikka, kun oli iso keittiö ja iso tarjoilupöytä. Eikä paikan käyttö maksanut mitään seurakuntaan kuuluville.   Erittäin hienoa sellainen. 
Kuvaan on päässyt myös nuorin tyttäreni Roosa. 

 Kyllä vaan juhlat ovat mukavia . Onneksi kohta juhlitaan isompien  lastenlasten 7 v. ja 5 v. synttäreitä. Saa taas suunnitella mitä leipoo ja laittaa pöydän koreaksi. Siitä tykkään. Molemmat ovat jo virallisesti  5 ja 7 v , mutta juhlat ovat pääsiäisen aikaan. 
Sitä odotellessa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti