sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Voileipäkakut vuoden viimeisenä päivänä

 Loppuvuosi oli taas tuttuun tapaan niin kiireinen, että välillä ihan hirvitti. Ei tässä mikään nuori enää ole, joten ehkä pitäisi hieman hidastaa tahtia . Kaksissa myyjäisissä siis kävin. Röölän joulutori on kiva paikka käydä. Paikka on ilmainen ja tunnelma mukava. Siitä en siis luovu tänäkään vuonna. VPK:n talon myyjäiset jätän väliin.  Paikkamaksu siellä on taas noussut ja jotenkin myyjäisten tunnelmakin muuttunut entisistä ajoista. Toivottavasti loppuvuonna muistan tämän enkä ala varailla sieltä paikkaa. Ehkä kirjoitan muistilapun , jonka liimaan jääkaapin oveen :D . 

Myyjäisten lisäksi teen piparkakkutaloja tilaustyönä ja sitä aion kyllä jatkaa niin kauan kuin leipomaan pystyn. 

 Lisäkiireitä on aiheuttanut vapaaehtoistyö, jota teen Slek ry:n ( Suomen löytöeläinten kummit ry) riveissä. Juurikin joulukuu on erittäin kiireinen, koska meillä on Turun ja Salon alueen Musti ja Mirri- myymälöissä joulupuukeräys kodittomille koirille ja kissoille sekä vähävaraisten lemmikeille. Myös Rockwell´s Naantali on siinä mukana. Kaksitoista joulupuuta, joihin itse teemme toivekuvat , käymme lisäämässä kuvia, hakemassa kertyneitä lahjoituksia pois meidän varastoon ja välillä ihmettelemme, että minne saamme kaikki mahtumaan. Tätäkin puuhaa jatkan tänä vuonna. . Kaikki vapaaehtoistyö ja leipomiset on tehty vapaa-ajalla , koska ansiotöissäkin pitää vielä käydä. Sitäkin aion jatkaa,  paitsi jos onni potkaisee ja tulee taloudellinen mahdollisuus lopettaa se homma

Vuoden viimeisenä päivänä oli tilaustyönä kaksi voileipäkakkua 80 v. juhliin. Myös mansikka-kermakakun tein , mutta sen unohdin kuvata . Voileipäkakkuja ei kovin usein tule tehtyä, mutta näitä kakkuja tehdessä päätin, että asia pitää korjata . Sen verran täytteitä maistoin , että pystyin arvioimaan mausteiden ja suolan määrän ja olipahan hyvää !

Lihavoileipäkakku

Kinuskikissan sivuilta löysin mieleiset reseptit. Erittäin paljon auttoi laskuri, jolla pystyi muuttamaan raaka-aineiden määriä henkilömäärän mukaan. Tein tämän kinkku-salamivoileipäkakun  ja toisena lohivoileipäkakun . 


Valtavan hyviä täytteitä ja tuli kehuja myös kakkujen tilaajalta . Oli tyytyväinen kuten myös vieraat olivat olleet . Siispä suosittelen testaamaan näitä Kinuskikissan reseptejä. 

Joulukuun aikana tein myös ystävän tyttären synttärijuhliin kaksi glögijuustokakkua. Olivat kuulemma olleet hyviä, mutta en edes muistanut kuvata niitä. Oli niin kiireistä aikaa meneillään. Sain myös tehdä marraskuussa ristiäiskakun. Siihen oli tilaajalla kakkukuva antaa. 


Poika sai upean nimen. Toiveena oli kínuskimoussee ja päärynämoussee ja ne kakkuun laitoin. Laitan niiden täytteiden ohjeet tänne blogiin myöhemmin. Varsinkin kinuskimoussee oli erittäin maukasta. 

Tässä vielä muutama kuva Slek ry:n joulupuukeräyksestä: 


Symppaattinen näyttelijä Miska Kaukonen oli yksi keräyksemme tukijoista. Hän osallistui keräykseen Turun Kupittaan Mustissa ja Mirrissä ja mukana hänellä oli 7-vuotias Alaska-koira. 


Niin paljon saivat apua kodittomien eläinten yhdistys Bim Mustakorva ry:n koirat ja eläinten suojakoti Toivo ry:n koirat ja kissat. 


Myös vähävaraisten lemmikit saivat ruokaa ja ne menivät jakoon enimmäkseen diakoniatyön kautta. 

Jotkut vähävaraiset ovat suoraan ottaneet meihin yhteyttä ja olemme heille toimittaneet apua.  Myös yhdistyksemme hoidossa olevat kissat saivat huikean paljon ruokaa ja muita tarvikkeita.

Olemme äärettömän kiitollisia kaikille keräykseen osallistuneille. Tästä on meille erittäin suuri apu, kuin myös muille lahjojen saajille ( BIM, Toivo ja vähävaraiset).


Minulle tuli jouluviikolla pakollinen stoppi, kun sairastuin koronaan. Siihen loppuivat kiireet . Muutamaan päivään en jaksanut tehdä juurikaan mitään. Sen taas sai huomata, että terveys on tärkeä asia. Se jos reistailee, niin kyllä vaan  loppuu kaikki puuhat. Onneksi jouluksi hieman tokenin sentään vaikkakin makuaisti temppuili. Ihan kokonaan en sitä menettänyt, mutta osittain kyllä. Välillä maistoi ja sitten taas tuli aikoja kun ei maistanut yhtään mitään. 

Tämän kaiken hulinan keskellä ( 16.12. ) syntyi myös kolmas lapsenlapseni ; hurmaava pieni poika ♥ . Voihan rakkaus taas , maailman suloisin pieni ♥. 

Nyt taas uusi vuosi edessä ja toivon monipuolista leipomisvuotta . Monenlaisia ideoita on ja "to do" -lista on pitkä, joten eiköhän sitä tule leivottua vaikka mitä.

Toivottavasti pysymme terveinä, se on tärkeintä. Hyvää vuotta 2023 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti