keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Soijarouhepasteijat ja synttärihumua

 Vanhin lapsenlapsista täytti kokonaiset viisi vuotta maaliskuun loppupuolella. Koska olin silloin altistumisen vuoksi karanteenissa, niin juhlat juhlittiin ihan vain oman porukan kesken pääsiäismaanantaina. Kakun teossa pääsin helpolla , koska Inna oli jo aiemmin valinnut synttäreilleen kakun, jossa on valmis kakkukuva. 

Leivoin kakun lisäksi mansikkamacaroneja, soijarouhepasteijoita ja kääretorttua. Kaikki maidottomia, koska keskimmäinen tytär ei käytä maitotuotteita. 

Soijarouhepasteijoiden ohjeen löysin Vegeviettelys-blogista . Nämä tehtiin valmiista lehtitaikinasta . 



Nämä olivat erittäin maukkaita! "Omaa" porukkaa meillä on vävy ja lapset mukaan lukien kahdeksan henkilöä ja kaikki pasteijat tuli syötyä päivän aikana.  Kävin seuraavana päivänä ostamassa lisää lehtitaikinaa. Ajattelin tehdä uuden satsin näitä pasteijoita. Täytteeseen taidan lisätä kuivattuja sieniä kokeeksi. Tuli mieleen, että saattaisi olla hyvä lisä sekin vaikka olivatkin ihan tällaisina tosi hyviä.

Soijarouhepasteijat

1 paketti lehtitaikinalevyjä

1 sipuli

1 1/2 dl soijarouhetta

2 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

2 - 3 valkosipulinkynttä

1 dl keitettyä riisiä

1 1/2 dl vettä 

1 tl paprikajauhetta

1 1/2 tl cajunmaustetta  ( en laittanut)

1/4 tl suolaa

1/2 dl kaurakermaa  ( käytin "paahdettu sipuli" - kaurakermaa )

  1. Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon soijakastike. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen erä on imeytynyt rouheen joukkoon. Kun soijarouhe on turvonnut, siirrä se syrjään odottamaan. 
  4. Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää soijarouhe, riisi ja mausteet. Paista pari minuuttia sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon kaurakerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja siirrä syrjään jäähtymään. 
  5. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse hieman ohuemmiksi.
  6. Levitä taikinaneliöille pari ruokalusikallista täytettä, käännä kolmioiksi ja sulje reunat huolellisesti esimerkiksi haarukalla painellen. 
  7. Voitele pasteijat kaurakermalla ja pistele haarukalla.
  8. Paista soijarouhepasteijat uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kyllä maistuivat, vävyllekin! Hän ei ihan mitä tahansa vegaanisia pasteijoita tai piirakoita syö, mutta nämä maistuivat. 

Tein tosiaan lisäksi myös mansikan makuisia macaron-leivoksia. Macaronit ovat sellaisia, joita en montaa kertaa ole tehnyt. On siis hakusessa se kuinka kauan taikinaa sekoitetaan, jotta koostumus on oikea. Kerran olen sekoittanut liikaa, kuorista tuli pelkkiä lättyjä. Tämän taikinan sekoitus taisi jäädä vajaaksi, koska kuorista tuli "pulleita". Maku oli kyllä hyvä. 


Macaron-treenit siis jatkuvat, jotta löydän joskus sen oikean koostumuksen taikinaan. Onneksi nämä kestävät pakastamista ihan hyvin, ei tarvitse kaikkia harjoitetlun tuloksia syödä heti :D . 
Kakkuna oli siis Frozen-kakkukuvalla tehty kakku :


  Täytteeksi tein saman täytteen, jota oli oreo-juustokakussa  . Tein maidottomana  tämänkin. "Kermana" käytin tällaista "Sure Whip " tuotetta, joka onkin varsin hyvä tuote. Varsinkin jos "kermaa" tarvitaan enemmän niin kannattaa ostaa tämä. Vaahtoutuu hyvin ja maistuukin ihan hyvälle. 



Kaiken kukkuraksi tein vielä kääretortun, koska kakkukuvan alla käyttämää suklaavoikreemiä jäi vähän yli. Tein unelmakääretortun ja yhdistin tuon suklaakreemin jämän sen täytteen kanssa. Ei mennyt hukkaan :)


Tulipahan taas mässäiltyä. Kerranhan sitä pikkuneiti täyttää viisi vuotta. Vähän mässäillä pitääkin sen kunniaksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti