keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Hunajaiset kanelimuffinit

Kaapissa oli jähmettynyttä hunajaa ja mietinkin, että voisin sitä käyttää leivontaan. Google esiin ja löysinkin tällaiset mielenkiintoiset "hunaja sivut".  Mielenkiintoista hunajatietoa ja reseptejäkin vaikka minkälaisia. Otinpa siitä heti ensimmäisen reseptin käyttöön eli hunajalla höystetyt kanelimuffinit. 


Nämä kuuluivat sarjaan "helppo ja nopea tehdä". Siitä vaan ainekset sekaisin ja taikina on valmis. 

Hunajaiset kanelimuffinit :

Taikina:

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 dl maustamatonta tai vaniljajogurttia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 munaa

Pinnalle : 

Kanelinen maustevoi:

  • 50 g voita
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia

1. Valmista ensin maustevoi, jotta se ehtii jähmettyä. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen mantelijauhe, fariinisokeri ja kaneli. Anna jähmettyä, kunnes seoksesta saa otettua nokareita.

2. Sekoita muffinssitaikinan kuiva-aineet kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita sähkövatkaimella taikina tasaiseksi.

3. Täytä muffinsivuoat taikinalla ja paina teelusikallinen maustevoita jokaiseen vuokaan. Paista 20 minuuttia 200 asteessa.

Nämä voisi vielä vaikka kuorruttaa jollain tai koristella vaikka valkosuklaalla / suklaalla. Minä siivilöin vain tomusokeria päälle. Kuorrutetta tuli reilunpuoleisesti ja mietinkin voiko sitä kaikkea laittaa. En laittanut. Seuraavalla kerralla laitan. Se nimittäin oli tosi hyvää näiden muffinien päällä , sitä saa olla reilusti. 


Muffinit olivat ihanan meheviä . Tuoreina ne tarttuivat vuokiin kiinni, mutta jäähtyneinä irrottaminen oli helppoa. Ei vaan maltettu siihen saakka odottaa vaan tokihan näitä piti heti maistaa. Varteenotettava herkku kun pitää saada nopeasti valmista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti