sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Valkosuklaakeksit

 Olen nyt innostunut pikkuleivistä. Tämäkin resepti löytyi Kotilieden reseptivihkosesta " Piparit ja pikkuleivät". 



Hyviähän nämä olivat , ei muuta voi sanoa. Valkosuklaaksi piti etsiä joku muu kuin tavallinen valkosuklaa, koska halusin näitä itsekin syödä ja siinä tapauksessa piti olla joko laktoositonta tai vähälaktoosista. Käytin tätä :


Ei hassumman makuista ollenkaan! Pari palaa maistoin ihan sinällään . Tässä resepti :

Valkosuklaapikkuleivät (noin 25-30 kpl)

125 g voita 

1 dl sokeria

3/4 dl muscovadosokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl muromysliä tai kaurahiutaleita

100 g valkosuklaata

(100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita)  - en laittanut

3/4 dl mantelirouhetta

1. Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon. 

2. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Lisää myös kuivatut marjat jos käytät niitä. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 

3. Pyörittele taikinasta palloja. Laita ne leivinpaperin päälle pellille ja paina hieman litteämmiksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

Käytin tässä  hunaja-pähkinä muromysliä ja se ainakin sopi tähän vallan mainiosti. Varmasti myös muut muromyslit ja niitä vaihtelemalla saakin hieman erilaista makua kekseihin. 

Kotilieden vihkosessa on vielä muutama pikkuleipäresepti, jotka pitää testata. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti