sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Korvapuustit ja muuta höpinää

Lokakuun alussa taisi olla joku pullapäivä  / korvapuustipäivä mutta missasin sellaisen ihan kokonaan. Meillä oli pullapäivä tänään, tässä päivän antimia :

Korvapuustit
Kyllä ne puustit ovat aina niin hyviä ja niistä tulee lapsuus mieleen. Äidillä oli tapana joka perjantai leipoa iso satsi pullaa, pitkoja , puusteja ja pikkupullia - milloin mitäkin. Velipoika veteli pullaa oikein kahmalokaupalla , senköhän  avulla hänestä tuli parimetrinen aikuisena :)
Äidin tekemä pulla oli aina hyvää ja sitä lämmöllä muistelen. Toivottavasti minun lapset myös muistelevat kotoa pois muutettuaan (yksi tosin on jo muuttanut) äidin tekemää pullaa  tai jotain muuta herkkua ja tulevat niitä herkkuja usein maistelemaan.
Meillä voi se muistelun kohde olla piparkakkutalot, koska ne valtaavat keittiön ja mielen joka vuosi melkein pariksi kuukaudeksi. Kohtahan se myyjäisaika taas alkaa , taas olen kolme kertaa menossa VPK:n talolle Turkuun joulumyyjäisiin myymään piparkakkutaloja ja muita leipomuksia.
Pakkasiakin lupailtiin säätiedotuksessa, joten kyllä se talvi sieltä tulee ihan väkisin. Lienee aika kaivaa talvipalttoot kaapista esiin, ei taida kevyt nahkatakki enää riittää.
Tämä oli nyt tällainen erilainen postaus, mutta ensi kerralla taas joku resepti kuva kera. Nyt onkin ihan uusi resepti tulossa, leipomus on jääkaapissa parhaillaan jäähtymässä ja vähän hyytymässä. Huomenna laitan tänne kuvan kera tuloksen - en ole sitä leivonnaista koskaan ennen tehnyt enkä totta puhuen tiedä kuinka onnistui - vai onnistuiko ollenkaan. Huomenna se nähdään, tänään siitä ei voi vielä leikata palaa, koska laitoin sen ihan äsken jääkaappiin ja kello on jo 22.59.
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Kokemuksesta voin sanoa, että kyllä itse ainakin muistelen lämmöllä äitin leipomuksia ja yhteisiä leivonta hetkiä. <3 Kuten blogiani lukeneet ovat varmasti huomanneet. :)

    VastaaPoista
  2. Voi Tita kun puhut kun mun suulla. Samat tunnelmat kun minulla lapsuudesta. Ja koetan jatkaa perintöä omille lapsilleni.

    VastaaPoista
  3. On se kiva jos lapset muistavat pullan tuoksusta lapsuuden kodin ♥ Meillä se tosiaan voi olla tuo piparkakku :)

    VastaaPoista