maanantai 13. lokakuuta 2014

Porkkanakääretorttu

Nami-Hiiren blogissa oli leipomiskilpailu, jossa piti yhdistää kaksi eri leivonnaista - toinen niistä oli kääretorttu. Kilpailussa olikin nerokkaita ideoita ja niistä useimmat päätyivät minunkin "to do-listalle" . 
Ensimmäisenä päätin kokeilla Leena-muorin porkkanakääretorttua.

Porkkanakääretorttu
Minun uunipelti on melkoisen iso, joten siihen olis ehkä pitänyt laittaa isompi kääretorttupohja kuin neljän kananmunan. Tuosta pohjasta ei tullut kovin paksua. Täytettä en muistanut ottaa erikseen koristelua varten vaan levitin sen kaiken kääretortun väliin.
Tässä vielä Leena-muorin porkkanakääretortun ohje :

Pohja:

4 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoa
3/4 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl porkkanaa raastettuna
2 1/2 tl kanelia

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. 
 2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli, ja sihtaa ne pikkuhiljaa vaahtoon lastalla varovasti     sekoittaen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita varovasti tasaiseksi.
 3.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman tasaisesti. 
 4.Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 8-9 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti irti kääretorttulevystä. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
 
200 g sulatejuustoa
275 g tomusokeria
90 g huoneenlämpöistä voita
8 g vanilijasokeria
 
Vatkaa ainekset tasaiseksi massaksi.
 
Kokoaminen:
1. Käännä kääretorttupohja vaaleampi puoli eli uunissa paperia vasten ollut pöytätasoa vasten. Eli täyte tulee ruskealle pinnalle. 
2.Ota pieni osa täytettä erilleen koristelua varten. Levitä suurin osa täytteestä levyn päälle ja rullaa levy kääretortuksi.
 3.Nosta jääkaappiin leivinpaperiin tiukasti käärittynä, jotta täyte jähmettyy ja on näin helpompi leikata. Koristele lopuksi lopulla kuorrutteella, tomusokerilla, kanelilla ja esim. porkkanan palasilla / suikaleilla. :)

Itse laitoin paistopinnan ylöspäin, kun en jaksanut kikkailla :) Tuota täytettä tuli ehkä vähän liikaakin, kun en muistanut ottaa osaa siitä koristeluun. En saanut kääretortusta rullattua tarpeeksi napakkaa rullaa. Tosin itsellehän tuo jäi, joten ei sillä niin väliä olekaan miltä torttu näyttää :) 
Porkkanakääretorttu
 Koristeet on tehty tällaisillä välineillä:

Porkkanaterotin
Porkkanakukat on tehty tällä yllä olevalla porkkanaterottimella. Nuo ohuet suikaleet on tehty tällä välineellä. Sillä saa tehtyä myös tuollaista kuvassa olevaa nauhaa, mutta sitä varten pitää olla muhkeita porkkanoita. Minulla sattui olemaan kotona vain hentoisia, joten spiraalinauha ei niistä onnistunut. Nuo pikkunauhat sillä sai tehtyä hennoistakin porkkanoista. 

Hyvää oli kääretorttu ja kävi mielessä, että tähän porkkanaiseen torttuun sopisi varmaankin makujen puolesta myös jonkinlainen rahkatäyte. Sitä pitänee joskus kokeilla!

7 kommenttia:

  1. Hienosti onnistuit, minulla on jo seuraavana listalla.
    Olen tykästynyt 'porkkanaterottimeen' niin, että jokainen voileipäkin saa jo vihanneskukan kaverikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siitä porkkanaterotin vinkistä silloin aikoinaan! En tiennyt sellaisia olevankaan ennenkuin sinun blogissa sen bongasin :)

      Poista
  2. Minäkin ajattelin testata ne kaikki kilpailuohjeet! :) Olivat niin pirun hyvännäköisiä kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan olivat, mietin minkä testaisin seuraavaksi :)

      Poista
  3. Kiva kun kokeilit. :) Upeita nuo porkkanakukat, vau! En ole aiemmin törmännytkään tuollaiseet terottimeen. :) Tuo rahkatäyte kuulostaa tosi hyvältä idealta. Pannaampa korvan taakse. :)

    VastaaPoista
  4. Tätähän on aivan pakko kokeilla! Meillä on porkkanoita maassa vielä vaikka kuinka paljon, joten pitää alkaa urakoida porkkanaleivonnaisia. Tämä ohje lähtee kyllä testiin huomenna, on varmasti hyvää. Herkulliselta näyttää :)

    VastaaPoista
  5. Minäkin tätä ihastelin Leena-muorilla... pitäisiköhän itsekkin kääräistä porkkanakääris, nams! Sain valiolta sitruunavoi-näytteen... sitä voisi kokeilla tuohon täytteeseen :)

    VastaaPoista