sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Piparkakkukranssi ja myyjäiset

Kahdet joulumyyjäiset on nyt takana. Olimme eilen ja tänään Turun VPK:n talolla myyjäisissä, nuorin tyttäreni ( 13 v) oli apulaisena. Ilokseni sain todeta, että Roosa myy kuin vanha tekijä. Pystyin itse ottamaan rennosti, kun sattuneesta syystä väsytti aika lailla. Myyjäiset peräkkäisinä päivinä ei ole kovin hyvä idea, kun myytävä tuote on itse valmistettava. Selvittiin kuitenkin! 

Piparkakkukranssi
Kranssi ei mennyt kaupaksi, mutta ensi sunnuntaina on vielä yhdet myyjäiset. Ja jos sitä ei kukaan osta, niin ripustan sen oman kodin seinälle tai laitan vaikka joulun kahvipöytään koristeeksi. Tuohon keskelle vielä koristeltuja piparkakkuja niin hienoltahan se näyttää. Ja lopuksi koriste tietenkin syödään :)

Ilokseni sain huomata myös toisen asian - minulla on kotona oikeasti leivonta-apulainen. Roosa teki koristeltuja piparkakkuja sinne myyjäisiin ja ne onnistuivat oikein hyvin.


Ihan loistavaa, kun sain apulaisen! Nyt ei tarvitse kaikkea tehdä itse ja kovin innokaskin Roosa vaikuttaa olevan leipomisesta. Taidanpa seuraavaksi opettaa hänelle piparkakkutalon teon - helpottaa minun myyjäisiin valmistautumista huomattavasti :)


12 kommenttia:

 1. Sinun ihana kranssi sopisi hyvin leivontafoorumin haasteeseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan katsonut joulukuun haastetta, ai siellä on sellainen käynnissä. Pitääkin käydä tutustumassa asiaan.

   Poista
 2. On kaunis kranssi ja hyvin koristellut piparkakkut (yritän kovasti niitä syödä tän ruudun läpi). ;)
  Mistä tuollaiset poro ja tähdenlento muotit olet ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Nyt minun pitääkin hetken aikaa miettiä mistä nuo on ostettu, en äkkiseltään muista. Kysynpä myös mieheltäni josko hän muistaisi paremmin.

   Poista
  2. Minttu, tuo poro on Iloleipurin muotti. Ostin sen Martinexin outlet-myynnistä, mutta luulisi niitä löytyvän muistakin Iloleipurin tuotteita myyvistä kaupoista. Tuo tähdenlento on ollut mukana sellaisessa renkaassa, jossa on useampi muotti. Itse ostin sen renkaan Tallinnasta.

   Poista
  3. Kiitos tiedosta. :) Täytyy ruveta etsimään tuota poro muottia. Se on ihana ja meillä ei ole yhtään poromuottia äitin kanssa.

   Poista
 3. Hieno Kranssi mä ainakin oisin ostanut sen jos oisin ollut siellä. Tosin itsekkin tein juuri hiukan samalla tyylillä joka oli työpaikkani kilpailussa mukana mutta ei pärjännyt . Voittajalla oli pullypipareita levy täynnä. Joten minun oli liian asiallinen

  VastaaPoista
 4. Kiitos Irma. Tuntuu tuolla myyjäisissäkin olevan se perinteisyys mielessä eli piparkakkutalo. Tällaisia erilaisia piparkakkutöitä ei osteta. Tätä tosin on melko hankala kuljettaakin jos on julkisilla liikennevälineillä liikkumassa. Tuolla myyjäisissä käyvistä melko moni on, koska Turun VPK:n talo on ihan Turun keskustassa.

  VastaaPoista
 5. Kiva kranssi! Oma keittiöapulainen on ihana. Tosin meillä se apu on vielä vähän kyseenalaista (Neiti on 4v), mutta ainakin meillä on aina hauskaa keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, 4 vuotiaan apu voipi olla hieman haasteellista välillä :)

   Poista
 6. Kaunis kranssi! Itselläkin ollut monta vuotta tarkoitus tehdä lahjoiksi kransseja mutta aina on laiskuus iskenyt tai en ole muistanut mitä edellisenä jouluna ajattelin seuraavana jouluna tehdä :D Tuohon keskellehän kävisi myös kynttilä, jos kranssi esim. kahvipöydässä olisi, niin olisi samalla koriste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä oli tämä kahvipöydässä siten, että keskellä oli tuollaisia koristeltuja piparkakkuja. Kynttiläkin olis ollut hieno, ei tullut edes mieleen! Ensi jouluna sitten.

   Poista