perjantai 19. joulukuuta 2014

Piparkakkutalot loppusuoralla

Pitkästä aikaa ehdin blogiin. Viime aikoina on kyllä ihan kaikki vapaa-aika mennyt piparkakkutalojen parissa. Nyt alkaa loppusuora häämöttää, maanantaiksi pitää tehdä vielä muutama talo.
Valvomista, osien paistoa , talojen kokoamista - ja töissäkin pitää käydä. No, kohta tämä rumba on taas ohi ja sitten vaan odottelemaan ensi vuotta ja seuraavia piparkakkutalojen kokoamisia. 
Ehkä en sitä varsinaisesti odottele , kyllä se aika sieltä taas tulee ja siihen puuhaan on taas kiva ryhtyä vuoden tauon jälkeen.
Gluteeniton piparkakkutalo

 Tänä vuonna tein tavallisten piparkakkutalojen lisäksi kaksi gluteenitonta. Toinen gluteeniton sai lumiukon pihalle ( kuvassa)
Tuo gluteeniton taikina on kylä aika hermoja raastavaa - osat hajoavat kaulintavaiheessa ja myös kokoamisvaiheessa. Talojen osat ovat kevyitä ja hauraita - kieli keskellä suuta pitää talo koota ja suurinpiirtein sillkihansikkain käsitellä jos aikoo päästä loppuun saakka. 

Yritin laskea tehtyjen talojen määrää, mutta sekosin siinä vaiheessa kun olin 70 talon kohdalla. Viime vuonna tein niitä 132 kpl ja varmasti sen verran tänäkin vuonna - jos ei jopa hieman enemmän.
Sen takia vapaa-ajalla en mitään muuta ehdi, mutta koska pidän tästä puuhasta , niin en osaa lopettaakaan. 

Hyvää viikonloppua kaikille, palataan vielä leipomusten merkeissä ennen joulua. 4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Jotenkin tuohon talojen värkkäämiseen on jäänyt koukkuun. Olis varmaan ihan outoa odotella jolulua jos en tekisi niitä :)

      Poista
  2. Upean näköinen! Hyvää joulua!

    VastaaPoista