keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Syntymäpäiväkakku

Kollega töissä tilasi synttärikakun miehensä synttäreiden kunniaksi. Koristelun suhteen ei asetettu toiveita, joten tässä mentiin nyt samalla teemalla kuin hääkakuissa, koska pari kukkaa jäi niistä yli. Ei niitä viitsinyt hukkaankaan heittää, joten tähän synttärikakkuun ne päätyivät. Ja kaksi tein lisääkin :)

suklaa-vadelmatäytekakku

Täytteissäkin päädyttiin samaan kuin hääkakuissa eli suklaa ja vadelma. Ne kyllä ovatkin tosi toimiva makupari. 
Kukkien heteet  on tehty lasinuudelista ja nokare ruskeaa sokerimassaa päähän. Tuohon kakun alareunaan tein nauhan, jonka kaulin tällä kuviokaulimella. Siihen käytin Satin Icen tumman suklaanmakuista massaa. Se on kyllä erittäin hyvänmakuista.

Jospa tässä viimeistään viikonloppuna olisi aikaa leipoa jotain ihan muuta. Erilaisia reseptejä on kertynyt "to do"- listalle, jotan sitä listaa pitänee alkaa tutkimaan. 


7 kommenttia:

 1. Tuo idea heteistä on loistava! Mä oon yrittänyt metsästää valmiita heteitä leivontakaupoista, mutta turhaan. Täytyykin käydä lasinuudeliostoksilla :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kakku!
  Mitä on lasinuudeli? Mulle ihan vieras juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on sellainen ihan ohut , läpikuultava nuudeli. Tosi kätevä kun tekee näitä heteitä. Minulla on Santa Marian lasinuudelia käytössä.

   Poista
 3. Ihanan kiiltävä kakku. :D Hyvin onnistuneet kukat :)

  VastaaPoista