lauantai 10. tammikuuta 2015

Hääkakku

Kokonainen viikko on mennyt tämän projektin parissa, alkoi tietysti koristeiden teolla. Naapurin kautta tuli tilaus hääkakusta jo syksyllä ja mielenkiinnolla sitä projektia odotin. Toiveena oli koristeiden suhteen liljat ja väritoiveena aniliininpunainen. Näin lähelle aniliininpunaista pääsin, ihan oikea sävy tuo ei taida olla. En löytänyt mistään aniliininpunaista pastaväriä, piti sekoitella eri värejä, jotta pääsi edes tuohon tulokseen.
 Morsian toivoi myös hopeisia helmiä kakkuun.

Hääkakku

Melkein koko viime yökin meni kakkua kootessa, kun tätä töiden jälkeen aloin koristella. Viiden aikaan aamuyöstä on ideat melko vähissä , joten tällainen siitä tuli. Ehkä hyväkin etten mitään lisäjuttuja enään yrittänyt tehdä, onhan se niinkin, etä  liika on liikaa. Kakun alareunaan olisin tehnyt vielä helmet ja ajattelinkin, että teen ne lauantaina aamupäivällä, mutta en ehtinyt. Tämän kakun lisäksi kun oli lisäkakku ja sekin piti saada valmiiksi. Vielä aamuyöllä aloin siihen tehdä lisäkerrosta, koska kakku näytti niin lattealta yksikerroksisena - varsinkin tämän pääkakun vierellä.
Aniliininpunaisen ja hopean lisäksi teemavärinä oli musta ja päädyinkin sitten mustaan kakkupaperiin. 

Täytteinä oli vadelmamoussee ja suklaamoussee tummasta suklaasta. Kakut olivat vähälaktoosisia. 
Kukat on tehty lilja-muotilla, jotka muistaakseni olen ostanut Confetista.  Liljojen teossa erittäin kätevä apuväline on liljanaula
Tein kahta eri kokoista liljaa vuorotellen ja jätin edelliset hetkeksi kuivumaan liljanaulaan. Siitä sitten siirsin ne foliokuppeihin. Kätevintä tietenkin olisi, että samankokoisia liljanauloja olisi useampi, jotta ne voisi jättää pidemmäksi aikaa kuivumaan liljanaulaan. Ne  kuivuivat mielestäni juuri sopivan muotisiksi liljanaulassa. Jätin aina viimeiseksi tekemät liljat yön yli kuivumaan niihin. 


Liljanaula
Liljanaulan toisella osalla sai myös hyvin muotoiltua foliosta sopivan kokoisen kupin kukkian kuivumista varten. Taustalla muotti jolla tein liljat.

Liljanaula
Helmet tein tällä helminauhalla . Valmiiden helmien pintaan sivelin hopeaista tomuväriä. 

Hääkakku
Lisäkakku oli 10 kananmunan kakku ja yhteensä kakut oli mitoitettu 100 henkilölle. Aina jää kaivertamaan mieltä, että riittääkö kakut varmasti vaikka kuinka laskee kananmuninen määrää. Mutta jollain tavallahan määrä pitää laskea , jotta itse tietää minkäkokoisista kakuista lähtee liikkeelle. En tiedä onko muuta tapaa kuin kananmunien määrä.

Nyt on väsynyt olo, mutta olipa näitä kakkuja kiva tehdä!

10 kommenttia:

 1. Hääkakuissa on kyllä aina iso työ. Itseä ainakin aina vähän hirvittää, kun kyse on kuitenkin niin tärkeästä kakusta, että jos sen onnistuukin pilaamaan tai ettei olekaan mieluinen. Kauniita nuo liljasi. Ja kauniit kakutkin tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvitti minuakin ja muutaman päivän häiden jälkeen pähkäili, että mitähän tykkäsivät kakusta jne. Tänään sitten naapuri sanoi kakun olleen mieluinen ja makuakin oli kovasti kehuttu. Helpotuksen huokaus!

   Poista
 2. Upeat kakut olet tehnyt!
  Sitkeä oot, kun aamuyöllä jaksat aloittaa lisäkerroksen tekoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Häiritsi niin paljon sen lisäkakun mataluus, että pakko oli tehdä lisäkerros - vaikka silmät ristissä :)

   Poista