keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Suklaajuustokakku

Hieman harhaanjohtava tuo leipomuksen nimi, koska sen perusteella tässä voisi olettaa olevan suklaata. Tämän kakun niinsanottu suklaisuus tehtiin kuitenkin ihan kaakaolla.
Löysin tämän reseptin Gummeruksen " Suussa sulavimmat suklaiset herkut" - kirjasta. Kuvassa tämä näytti niin hyvältä, etä oli testattava.

Suklaajuustokakku
Kuten kuvasta näkyy, niin kakku hieman lässähti uunista oton jälkeen. Kovin esteettisen näköinen tämä minun kakku ei siis ollut:) Tämä oli sellaista kevyehköä suklaakakkua, koska suklaata ei ollut - ehkä sitä hieman olisi tähän kuitenkin kaivannut.

Suklaajuustokakku
pohja:
60 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl hienoa sokeria
40 g mantelijauhetta
1 munankeltuainen
täyte:
2 munaa keltuaunen ja valkuainen eroteltuina
1,25 dl hienoa sokeria
360 g tuorejuustoa
4 rkl mantelijauhetta
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl kaakaojauhetta
(5 tippaa vanilja-aromia)

1. Voitele noin 22 cm irtopohjavuoka.
2. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon, nypi voi sekaan, kunnes taikina on nokareista. Sekoita joukkoon sokeri ja manteljauhe. Lisää keltuainen ja vettä sen verran, että taikina notkistuu.
3. Kauli taikina ja levitä vuokaan. Laita 30 minuutiksi jääkaappiin. Lämmitä uuni 160 asteeseen.
4. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri isossa kulhossa vaaleaksi ja ilmavaksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto, mantelijauhe, kerma, kaakao ja vanilja-aromi, kunnes seos on tasaista.
5. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Hämmennä ensin vähän valkuaista tuorejuustoseokseen ja sittten loput. Kaada taikinapohjalle.
6. Paista 90 minuuttia, kunnes kakku on kohonnut. Irrota vuoasta, koristele.

Tämän kanssa oli varmastikin sopinut suklaakastike antamaan vahvempaa suklaanmakua. Myös jäätelön kanssa maistui ihan hyvälle vaikka jäin kaipaamaan suklaisempaa makua kakkuun. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti