torstai 26. helmikuuta 2015

50 v. kakku työkaverille

Työkaveri tarjosi meille muille kakkua synttäreidensä kunniaksi ja minä sain kunnian tehdä sen. Kyseessä miespuolinen henkilö, joten koristelu meni vähän sen mukaan... ja sen mukaan, mitä ostimme hänelle lahjaksi. Kottikärryllisen kuvan mukaisia tölkkejä - tosin niissä oli sisällä jotain muuta kuin tuossa kakun päällä olevassa tölkissä :)

Suklaa-vadelmatäytekakku
Kiva kun sai vähän hassutella kakun kanssa . Olisin tehnyt tähän päälle kottikärryt ja siihen samanlaista sisältöä kuin oli antamassamme lahjassa, mutta aikataulu ei antanut myöden. Koristeiden tekoon olisi pitänyt olla enemmän aikaa kuin nyt oli. Nuo kukatkin tein edellisenä iltana kun kakun vein tarjolle. Onneksi oli Satin Icen gum paste massaa jäljellä, se kuivuu tosi nopeasti.
Oluttölkki on riisimuromassasta tehty ja sitten päällystetty sokerimassalla. Pelkästä massatölkistä olisi tullut liian painava.  Käytin tätä Suklaapossun  blogista löytynyttä ohjetta. 
Erittäin kätevää tuo massa! Sitä käsitellessä kannattaa käyttää öljyä, muuten se tarttuu melkoisen napakasti käsiin kiinni . Se tuli todettua. :) 
Kaun reunoille on ripoteltu Wiltonin sinistä värisokeria.
Täytteinä tässä kakussa oli - jälleen kerran - suklaamoussee ja vadelmamoussee. Kokeilin hieman erilaisia versioita tällä kertaa. 

Vadelmamoussee :
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
200 g ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g vadelmia

Liota liivatteita n. 5 min kylmässä vedessä. Sulata ne sitten vesitilkkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen muut aineet.  

Suklaamoussee:
4 liivatelehteä
200 g suklaata
1/2 dl konjakkia tai sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
180 g maustamatonta tuorejuustoa

Liota liivatteita 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata ne kuumennettuun konjakkiin / sitruunamehuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuaisseokseen sulatettu suklaa ja liivateneste. Sekoita lopuksi kerma- ja valkuaisvaahdot.


Tein molempia kaksinkertaisen annoksen, koska tein ison levykakun, johon tuli kaksi kerrosta molempia täytteitä. Ainakin riitti kakkua kaikille , jopa santsattavaksi.
3 kommenttia: