sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Moniviljasämpylät

Sain Bullram Fitness verkkokaupalta testattavaksi Bullram Bake leivontamixiä. Sillä voi korvata leivonnassa vehnäjauhon ja se on laktoositon ja gluteeniton tuote. Bullram bake on myös erittäin proteiinipitoinen, joten mielenkiinnolla sitä lähdin testaamaan.  Testaamisen aloitin sämpylöiden teolla.  Seuraavaksi voisinkin testata tätä tuotetta johonkin makeaan leipomukseen.

Moniviljasämpylät
 Tein Sunnuntai moniviljasämpyläjauhoilla sämpylöitä. Ensiksi tein Bullram leivontamixin "pohjan" eli sekoitin 100 g jauhetta 2 desilitraan nestettä ja lisäsin 1/2 dl juoksevaa margariinia.
Sen jälkeen tein  taikinan (alla) tähän leivontamix seokseen eli sekoitin siihen nesteen ja aloin tehdä taikinaa allaolevalla ohjeella.

Moniviljasämpylät
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 pussi kuivahiivaa
11-12 dl moniviljasämpyläjauhoja
50 g margariinia

1. Sekoita +42 asteiseen veteen suola ja sokeri. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. 
2. Lisää jauhoja vähitelle koko ajan sekoittaen. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
3. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
4. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta sämpylöitä.
5. Kohta sämpylöitä noin 30 minuuttia liinan alla. 
6. Paista sämpylöitä 225 asteessa noi 12-15 minuuttia.

Sämpylöistä tuli oikein kuohkeita ja maukkaita. Näitä voi tehdä ihan tuolla perusohjeellakin ilman Bullram leivontamixiä. Hyvin tuntui sopivan kuitenkin tuo leivontamix näihin sämpylöihin ja sillä sai lisättyä niiden proteiinipitoisuutta. Hyvä treenin jälkeinen välipala. 

Moniviljasämpylät
 Jauhojen lisäämisen kanssa kannattaa olla varovainen. Minä en jauhomäärää mitannut, mutta tuskin laitoin noinkaan paljon jauhoja taikinaan. Parempia sämpylöitä saa, kun jättää taikinan löysäksi.

 
Bullram bake leivontamix

Bullram Fitness sivujen mukaan leivontamixiä voi käyttää ihan ruuanlaitossakin, joten sillä voi esikerkiksi korvata kastikkeeseen tulevan vehnäjauhon. 
100 g leivontamixä sisältää proteiinia 63 g , hiilihydraattia 11 g ja rasvaa 4 g.

2 kommenttia:

 1. Oi nam! =)
  On kyllä todella muhkean, mehevän ja herkullisen näköisiä sämpylöitä. Maistuis varmaan mullekkin, kun ovat moniviljaa. Vehnäsämpylät saa vatsan kovaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totyta, monivilja kyllä päihittää vehnäiset sämpylät. Nämä olivat tosiaan maukkaita!

   Poista