maanantai 2. maaliskuuta 2015

Amerikkalainen juustokakku

Aviomies tuossa eräänä päivä tekaisi ns. amerikkalaisen juustokakun.

Amerikkalainen juustokakku
Se oli kyllä niin samettisen pehmeää ja makoisaa! Kakun sisällä olevat mansikat olivat mukava lisä. Voin vaan kuvitella miltä tämä maistuisi tuoreiden mansikoiden kera! Kesällä pitää testata. 

Amerikkalainen juustokakku
pohja:
 100 g argariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 tlk (500g) rahkaa
300 g tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
2,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 kananmunaa
mansikoita

1. Vuoraa kakkuvuoka (22-24 cm) leivinpaperilla.
2. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää siihen kananuman ja vehnäjauho+leivinjauheseos. 
3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, nosta vuoka jääkaappiin.
3. Sekoita rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja - mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri perunajauhot ja keltuaiset.
4. Vatkaa valkuaiset ja osa sokerista kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti täytteeseen. 
5. Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti 175 asteessa.


1 kommentti:

  1. Aivan liian harvoin tulee leivottua uuniin menevää juustokakkua vaikkakin se on niin hyvää! Kiva mansikka-lisä!

    VastaaPoista