Pääsiäisen aikana kyllä leivoinkin, mutta muu aika meni taas aikalailla pakkaamisen merkeissä . Tein muunmuassa tällaisen Valion sivuilta löytyneen päärynä-kinuskirahkakakun .
Nuo maustetut rahkat ovat kyllä käteviä käyttää.
Minulla lipsahti tuohon pohjaan hieman liikaa kaakaojauhetta - luin reseptiä kännykän näytöltä ja laitoin sen verran kaakaojauhetta kuin piti laittaa vehnäjauhoja. Lopputulos oli kuitenkin ihan maukas, ei haitannut liika kaakao ainakaan meitä .
Päärynä-kinuskirahkakakku
Täyte:
Oli oikein maukasta kakkua! Muitakin maustettuja rahkoja voisi kokeilla tämäntapaiseen kakkuun.
Nuo maustetut rahkat ovat kyllä käteviä käyttää.
Päärynä-kinuskirahkakakku |
Päärynä-kinuskirahkakakku
Pohja: | ||||||
100 g | voita | |||||
1 dl | sokeria | |||||
1 | muna | |||||
1 3/4 dl | vehnäjauhoja | |||||
3/4 dl | kaakaojauhetta | |||||
1 tl | leivinjauhetta |
1 kypsä päärynä | ||
3 prk (à 200 g) maustettua päärynä-kinuskirahkaa | ||
2 dl kuohukermaa | ||
1 kananmuna |
-
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
-
Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan
väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n
korkeuteen.
-
Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.
-
Yhdistä kulhossa rahka, kerma ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
-
Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.
Oli oikein maukasta kakkua! Muitakin maustettuja rahkoja voisi kokeilla tämäntapaiseen kakkuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti