maanantai 6. huhtikuuta 2015

Päärynän ja kinuskin makuinen rahkakakku

Pääsiäisen aikana kyllä leivoinkin, mutta muu aika meni taas aikalailla pakkaamisen merkeissä . Tein muunmuassa tällaisen Valion sivuilta löytyneen päärynä-kinuskirahkakakun .
Nuo maustetut rahkat ovat kyllä käteviä käyttää. 

Päärynä-kinuskirahkakakku
Minulla lipsahti tuohon pohjaan hieman liikaa kaakaojauhetta - luin reseptiä kännykän näytöltä ja laitoin sen verran kaakaojauhetta kuin piti laittaa vehnäjauhoja. Lopputulos oli kuitenkin ihan maukas, ei haitannut liika kaakao ainakaan meitä . 

Päärynä-kinuskirahkakakku
Pohja:
100 g voita
1  dl sokeria
1  muna
1 3/4  dl vehnäjauhoja
3/4  dl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta     
Täyte:
1 kypsä päärynä
3  prk  (à 200 g) maustettua päärynä-kinuskirahkaa

2 dl  kuohukermaa
1 kananmuna  

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

  • Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.

  • Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.

  • Yhdistä kulhossa rahka, kerma ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.

  • Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.




Oli oikein maukasta kakkua! Muitakin maustettuja rahkoja voisi kokeilla tämäntapaiseen kakkuun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti