Juhannus oli ja meni. Olimme osan juhannuksesta kotona ja aattona Paraisilla meren äärellä keskikesää juhlistamassa.
Juhannuksen ruokapöydän oivallinen jälkiruoka on raikas raparperijäädyke. Arlan sivuilta löysin tämän mainion reseptin. Yksi raparperin käyttökohde siis lisää! Kellarissa on raparperisimakin tekeytymässä, siitä sitten myöhemmin kun päästään sitä noin viikon kuluttua maistelemaan.
Raparperijäädyke
2.Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota kerma ja sekoita sitten joukkoon rahka, tomusokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3.Kääntele valkuaisvaahto, raparperihilloke ja mantelikeksit varovasti kermavaahdon joukkoon. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä tiiviisti kelmulla massan pintaa myöten.
4. Laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Nosta jäädyke jääkaappiin tunti ennen tarjoilua.
Raikasta ja maukasta! Kuvassa näyttää joltain juustonpalalta, tein tämän jäädykkeen kulhoon :)
Kotipihalla on kaunis kukkaloisto. Tulppaanit kun lopettivat kukkimisen niin nyt on piha tulvillaan päivänkakkaroita.
Juhannusattoona oli iltapäivästä alkaen hyvä ilma. Keskiyöllä Paraisilla meren äärellä pääsimme siis polttamaan kokkoa.
Juhannuspäivän satoikin koko päivän vettä ainakin täällä nurkilla. Suomen kesä on arvaamaton! Erittäin mukavaa kesänjatkoa kaikille . Odotellaan - tai ainakin minä odotan -. niitä lämpimiä, ehkä jopa helteisiä päiviä.Ja uskon että niitäkin saadaan!
Juhannuksen ruokapöydän oivallinen jälkiruoka on raikas raparperijäädyke. Arlan sivuilta löysin tämän mainion reseptin. Yksi raparperin käyttökohde siis lisää! Kellarissa on raparperisimakin tekeytymässä, siitä sitten myöhemmin kun päästään sitä noin viikon kuluttua maistelemaan.
Raparperijäädyke |
- 300 g raparperia
- 1 1⁄2 dl sokeria
- 2 dl Arla kuohukermaa
- 200 g Arla Keittiö maitorahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl tomusokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl mantelikeksejä
2.Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota kerma ja sekoita sitten joukkoon rahka, tomusokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3.Kääntele valkuaisvaahto, raparperihilloke ja mantelikeksit varovasti kermavaahdon joukkoon. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä tiiviisti kelmulla massan pintaa myöten.
4. Laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Nosta jäädyke jääkaappiin tunti ennen tarjoilua.
Raikasta ja maukasta! Kuvassa näyttää joltain juustonpalalta, tein tämän jäädykkeen kulhoon :)
Raparperijäädyke |
Juhannusattoona oli iltapäivästä alkaen hyvä ilma. Keskiyöllä Paraisilla meren äärellä pääsimme siis polttamaan kokkoa.
Juhannuskokko |
Täällä oli tänään helteinen päivä jo. :)
VastaaPoistaOnneksi täälläkin sunnuntaina aurinko paistoi ja tarkeni ilman villasukkia :) Mutta nyt maanantaina sataa TAAS.
Poista