Kirsikoitakin oli neljässä puussa vaikka kuinka paljon, mutta pahuksen linnut söivät ihan kaikki. Kaksi kirsikkaa ehdin maistaa kun olivat se verran kypsyneet, mutta siinä se sitten olikin. Nyt ei ole ainuttakaan kirsikkaa jäljellä. Mitään rastasverkkoa en halua laittaa etteivät linnut jää niihin kiinni, mutta sain hyvän vinkin käyttää kasvuharsoa suojana. Sitä pitää ensi vuonna testata. Vai syövätkö linnut sitten viinimarjat ja mansikat, kun kirsikat piilotetaan? No, silti aion testata.
Mielenkiinnolla odotan miten saamme kasvuharson viritettyä puiden päälle - ovat melko korkeita. Ehkä pitäisi hieman latvuksia leikata etteivät ainakaan enempää korkeutta kasva.
Tässä siis ensimmäinen vadelmainen leipomus - vadelmapaistos. Tämä löytyi Kotilieden sivuilta. Nyt kun ne lämpimämmät ilmat lopultakin tulivat myös Suomeen, niin en viitsinyt mitään monimutkaista leipomusta tehdä. Halusin nauttia ulkona olosta! Tämä oli oivallinen nopea herkku.
Vadelmapaistos |
Erittäin herkullinen ja nopeatekoinen! On siis helppo tehdä vaikka yllätysvieraille jos vain ainekset löytyy jääkaapista. Vaniljakastikkeen kanssa ihan huikean hyvää!
Vadelmapaistos
4 dl
vadelmia
2 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1.5 dl
sokeria
300 g
ranskankermaa
1 dl
kermaa
2
munaa
2
valkuaista
5
murokeksiä
1. Sekoita marjoihin 2 tl maissitärkkelystä ja puolet sokerista. Kaada seos matalaan voideltuun vuokaan.
2. Sekoita loput sokerista ja maissitärkkelys ranskankerman ja kerman kanssa. Lisää seokseen munat.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto seokseen. Kaada seos marjojen päälle.
4. Kypsennä paistos 150-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.
5. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Ripottele rouhe paistoksen päälle. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
2. Sekoita loput sokerista ja maissitärkkelys ranskankerman ja kerman kanssa. Lisää seokseen munat.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto seokseen. Kaada seos marjojen päälle.
4. Kypsennä paistos 150-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.
5. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Ripottele rouhe paistoksen päälle. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Vadelmapaistos |
Osa vadelmista on vielä raakoja, onneksi eivät kaikki kypsy yhtä aikaa.
Tänään keräsin vadelmia myös pakastusta varten ja lähipäivinä olisi tarkoitus kokeilla vadelmahillon tekoa. Voin vaan kuvitella kotitekoisen vadelmahillon ja pannukakun yhdistelmän , kermavaahdon kera..... Ihan pakko testata!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti