sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lihapiirakka

Välillä jotain suolaista leivontaa! Kovasti pidän makeiden herkkujen teosta, mutta ehkä tällainen suolainen olisi käytännöllisempää. Teini-ikäinen tarvitsee välipalaa ja onhan tällainen parempi vaihtoehto kuin jokin makea herkku.
 Googlettelin eri reseptejä ja monenlaisia niitä löytyykin. Päädyin testaan Unelmaa leipomassa - blogin reseptiä.

Levylihapiirakka
Kylläpä tästä tulikin hyvää! Tämä valmistui sopivasti näin sunnuntain iltapalaksi saunan jälkeen. Palanen tuoretta lihapiirakkaa ja lasillinen appelsiini-mangotuoremehua -oli makoisaa! Maidonkin kanssa varmaan erittäin hyvää, mutta itse en juo maitoa niin se jäi testaamatta. 

Levylihapiirakka  (pellillinen)

Pohja:
800g lehtitaikinaa (2x400g levyä)

Täyte:

2dl tummaa puuroriisiä

paistamiseen öljyä ja voita

300g paistijauhelihaa

2kpl sipulia

suolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

100g ruohosipulituorejuustoa

50-100g juustoraastetta (Emmental)

ruohosipulia

persiljaa



Pinnalle:

kananmuna voiteluun

unikonsiemeniä

korppujauhoja

Ota lehtitaikinalevyt ajoissa sulamaan.
1. Keitä riisi suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
2. Kuumennna paistinpannu ja lisää loraus öljyä ja nokare voita. Ruskista jauheliha.
3. Jauhelihan ruskistuessa pilko sipuli heinoksi. Lisää sipulit jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. 
4. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty riisi keskenään isossa kulhossa. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita. 

5. Kaulitse kaksi lehtitaikinalevyä erillisten leivinpaperien päällä ohueksi, noin pellin kokoisiksi levyiksi. 6. Levitä toiselle levylle riisi-jauhelihatäyte jättäen sentin joka reunalta vapaaksi. Ripottele juustoraastetta oman maun mukaan täytteen päälle. 
7. Pilko ruohosipuli ja persilja hienoksi ja ripottele juustoraasteen päälle. 
8.Voitele reunat täytteen ympäriltä kananmunalla. 
9.Nosta toinen levy kanneksi ja paina haarukalla reunat yhteen joka puolelta. Pistele haarukalla pieniä reikiä pintaan. Voitele vielä pinta kananmunalla ja ripottele unikonsiemeniä ja korppujauhoja. 
10.Paista 225 asteisen uunin alatasolla noin 20-30 minuuttia. Lihapiirakka on valmis, kun sen pinta ja pohja ovat kauniin ruskeita.

Itse käytin ihan vaaleaa puuroriisiä, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Tuorejuustonakin oli maustamaton juusto, kun sitäkin oli valmiiksi jääkaapissa. Maustoin sitä itse. 
Unikonsiemenien tilalla käytin seesaminsiemeniä. Sama syy kuin edellisissä - koska niitä oli valmiiksi :)
Ehkä joskus kokeilen omatekoisella taikinallakin, mutta kyllä valmistaikinalla sai tämän helpolla valmiiksi.  Ne ovat ihan hyvä vara olemassa, säästää siinä jonkun verran aikaa ja vaivaa kuitenkin. 


Levylihapiirakka

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti