Tein tällaisen kakun kuun vaihteessa, tarkoituksena ottaa mukaan Himokselle lasketteluviikonlopulle, jonne menimme siskoni ja hänen miehensä kanssa. No kotiinhan tämä jäi. Melko isonkin kakun vielä tein. Hoh. Annoin tästä sitten osan vanhimmalle tyttärelle ja "melkein vävypojalle" kun olimme tulleet kotiin.
Valitettavasti en yhtään muista mistä tämän reseptin otin. Olen vain ohjeen kopioinut, mutta en ns. lähdettä.
Tämä oli mukavan pehmeää ja sellaista miedon makuista. Ehkä olisi kaivannut jotain twistiä vielä, vaikka sitruunaa tai limeä. Ei silti, kyllä tämäkin syötyä tuli :)
Persikkarahkakakku (26 cm vuoka)
pohja:
digestivekeksejä 200 g (noin)
120 g voita
täyte :
4 dl kuohukermaa
500 g persikka-passionrahkaa ( en löytänyt tätä kaupasta, käytin persikkarahkaa + 2 passionhedelmää)
iso purkillinen persikoita soseutettuna
10 liivatelehteä
sokeria oman maun mukaan, esim. 2 dl
1. Murskaa keksit ja kaada joukkoon sulatettu voi.
2. Vatkaa kerma, lisää siihen rahka, sokeri, soseutetut persikat ja passionhedelmä.
3. Liuta liivatteet kiehautettuun persikkaliemeen. Kaada hieman jäähtyneenä nauhamaisesti kakkumassan joukkoon.
4. Kaada kakkumassa keksipohjan päälle, laita jääkaappiin hyytymään.
Tuota persikka-passionrahkaa en löytänyt ja kuten mainitsinkin, käytin persikkarahkaa ja passionhedelmää. Tämä oli tosiaan sellaista miedon makuista, hyvää kylläkin. Minä ehkä ensi kerralla laitan jotain lisää, juuri tuo sitruuna voisi antaa lisämakua tähän.
Persikkarahkakakku |
Tämä oli mukavan pehmeää ja sellaista miedon makuista. Ehkä olisi kaivannut jotain twistiä vielä, vaikka sitruunaa tai limeä. Ei silti, kyllä tämäkin syötyä tuli :)
Persikkarahkakakku (26 cm vuoka)
pohja:
digestivekeksejä 200 g (noin)
120 g voita
täyte :
4 dl kuohukermaa
500 g persikka-passionrahkaa ( en löytänyt tätä kaupasta, käytin persikkarahkaa + 2 passionhedelmää)
iso purkillinen persikoita soseutettuna
10 liivatelehteä
sokeria oman maun mukaan, esim. 2 dl
1. Murskaa keksit ja kaada joukkoon sulatettu voi.
2. Vatkaa kerma, lisää siihen rahka, sokeri, soseutetut persikat ja passionhedelmä.
3. Liuta liivatteet kiehautettuun persikkaliemeen. Kaada hieman jäähtyneenä nauhamaisesti kakkumassan joukkoon.
4. Kaada kakkumassa keksipohjan päälle, laita jääkaappiin hyytymään.
Tuota persikka-passionrahkaa en löytänyt ja kuten mainitsinkin, käytin persikkarahkaa ja passionhedelmää. Tämä oli tosiaan sellaista miedon makuista, hyvää kylläkin. Minä ehkä ensi kerralla laitan jotain lisää, juuri tuo sitruuna voisi antaa lisämakua tähän.
Persikka-passionjuustokakku on yks mun suokkareista. ;) mango-passion on toinen. Ovat juhlissa tosi suosittuja. Mäkin haluisin löytää tuota persikka-passionrahkaa!
VastaaPoistaMua alkoi kans kiinnostaa se rahka, mutta en löytänyt mistään. Tosin kävin vain Naantalin kaupat läpi, ehkä jostain isommasta marketista Turusta vois löytääkin.
PoistaTämä oli mukavan erilainen kakku, kun meni vain rahkaa ja kermaa eikä tuorejuustoa. Kyllä tämä kakku oli tosi hyvää, mutta jäi kaivelemaan se sitruuna lisänä makua antamaan. Pitänee kokeilla :)