Vietimme tänä vuonna vappua ihan kotona. Vanhin tytär tuli perheensä kanssa meille ja he saivat rauhassa saunoa ja grillata, kun mummi nukutti vauvaa :) Ihanaa puuhaa!
En viitsinyt tehdä munkkeja vaan jotain muuta. Löysin Kotilieden sivuila mukavan kuuloisen muffins-reseptin.
Kokeilemaan.
Täyte oli mukavan raikas ja tuo muffins mehevä, hyviä! Hieman arvelinkin ettei teini-ikäisemme pitäisi tuosta täytteestä, hänen mielestä se oli liian kirpeää. Aikuiseen makuun sopivaa.
Lapsille ja teineille sopivat muffinsit näistä varmaan saisi jos tekisi tuon appelsiini-sitruunakiisselin sijasta vaikka vaniljakiisseliä.
Appelsiini-sitruuna-marenkimuffins
2 kananmunaa
1 1/5 dl sokeria
1 prk sitruuna-limerahkaa
80 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Appelsiini-sitruunakiisseli :
3 dl vettä
1 1 /2 sl sokeria
4 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
1 appelsiini
1 sitruuna
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan rahka ja jäähtynyt, sula voi.
2. Sekoita joukkoon jauhot,joihin on sekoitettu leivinjauhe joukkoon.
4. Jaa taikina 12 kolon muffinsvuokaan tai paperisiin vuokiin.
5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
6. Tee kiisseli. Laita kaikki ainekset kattilaan. Nosta liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Älä keitä. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
7. Koverra muffinseihin reikä, lusikoi kiisseliä koloihin ja muffinsien päälle.
8. Tee marenki. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa vaaleaksi ja sileäksi, kunnes marenki pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin.
9. Laita marenki pursotinpussiin. Pursota marenkia muffinsien päälle, laita 200 asteeseen uuniin vielä 5 minuutiksi.
Minulla on tällainen Mavilen verkkokaupan siemenkodan poistin , jolla sai erittäin kätevästi tehtyä sopivan kokoisen reiän muffinsiin.
Tämän kun painoi muffinsiin näin :
Ja sitten kierrettiin jompaankumpaan suuntaan , niin sopivankokoinen kolo oli valmis :
Kiisseliä koloihin ja päälle :
Marenkipursotus muffinsien päälle :
Ja sitten uuniin 5 minuutiksi niin meidän vappuherkut olivat valmiita :
En viitsinyt tehdä munkkeja vaan jotain muuta. Löysin Kotilieden sivuila mukavan kuuloisen muffins-reseptin.
Kokeilemaan.
Appelsiini-sitruuna-marenkimuffins |
Lapsille ja teineille sopivat muffinsit näistä varmaan saisi jos tekisi tuon appelsiini-sitruunakiisselin sijasta vaikka vaniljakiisseliä.
Appelsiini-sitruuna-marenkimuffins
2 kananmunaa
1 1/5 dl sokeria
1 prk sitruuna-limerahkaa
80 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Appelsiini-sitruunakiisseli :
3 dl vettä
1 1 /2 sl sokeria
4 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
1 appelsiini
1 sitruuna
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan rahka ja jäähtynyt, sula voi.
2. Sekoita joukkoon jauhot,joihin on sekoitettu leivinjauhe joukkoon.
4. Jaa taikina 12 kolon muffinsvuokaan tai paperisiin vuokiin.
5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
6. Tee kiisseli. Laita kaikki ainekset kattilaan. Nosta liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Älä keitä. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
7. Koverra muffinseihin reikä, lusikoi kiisseliä koloihin ja muffinsien päälle.
8. Tee marenki. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa vaaleaksi ja sileäksi, kunnes marenki pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin.
9. Laita marenki pursotinpussiin. Pursota marenkia muffinsien päälle, laita 200 asteeseen uuniin vielä 5 minuutiksi.
Minulla on tällainen Mavilen verkkokaupan siemenkodan poistin , jolla sai erittäin kätevästi tehtyä sopivan kokoisen reiän muffinsiin.
Siemenkodan poistin |
Ja sitten kierrettiin jompaankumpaan suuntaan , niin sopivankokoinen kolo oli valmis :
Kiisseliä koloihin ja päälle :
Marenkipursotus muffinsien päälle :
Ja sitten uuniin 5 minuutiksi niin meidän vappuherkut olivat valmiita :
Näyttää mehevältä ja hyvltä. Itse tosin jättäisin marengin pois. :)
VastaaPoistaJuu, ei se mikään välttämättömyys ole. Ehkä sen kiisselin haluaa piilottaa kuitenkin, niin voihan siihen laittaa tuorejuustokuorrutuksen marengin sijaan.
Poista