Valion sivuilla olin nähnyt suklaisen popcornkakun reseptin ja mikäs sen oivallisempi päivä tehdä sitä kuin vappupäivän brunssi.
Tämä oli huikean hyvää! Nuo suklaapopcornit olivat herkkua, tekovaiheessa meinasin alkaa niitä popsia ihan sinällään. Tämä on kyllä oivallinen kakku vaikka lastenkutsuille tai ihan mihin vaan illanistujaisiin, syntymäpäiviin. Vapun aikana nautittavaksi sopi erinomaisesti.
POPCORNKAKKU
Pohja ja kansi:
75 g voita
200 g suklaata
2 l kevyesti suolattuja popcorneja (paahdoin itse, koska mikropoppareissa on mielestäni liikaa suolaa tähän)
Täyte:
5 liivatelehteä
1 dl maitoa
2 prk (á 200 g) Viola suklaatuorejustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3,3 dl) kuohukermaa
1. Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
2. Sekoita joukkoon popcornit.
3. Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
4. Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
5. Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle - näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.
6. Laita liivatteet kylmään veteen.
7. Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
8. Kuumenna 1/2 dl maitoa kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
9.Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
10.Nostele joukkoon kermavaahto.
11. Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
12. Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua.
Popcornkakun lisäksi brunssilla oli tarjolla mm. banaanidonitseja .
Ja sitten oli uunissa paistettavia vohveleita, resepti niihin tulee myöhemmin :
Oli myös mansikoita , mustikoita ja kermavaahtoa vohveleiden kanssa nautittavaksi. Niin ja jäätelöä.
Toki oli leipää lisukkeineen, kananmunia, silliä, nakkeja , croissantteja. Tuli kyllä kiiitettävän täyteen tämän brunssin jälkeen.
Juomina mm. Mimosa- juoma , johon tuli appelsiinimehua ja kuohuviiniä. Ja aivan oivallinen janojuoma oli vesimelonista ja jaffasta tehty juoma, se oli erittäin raikasta ja kesän makuista. Sitä pitää tehdä toistekin ja juoda kesähelteellä jääpalojen kera.
Tässä Mimosa- juoma. Vesimelonijuomasta ei tainnut tulla otettua yhtään kuvaa. Se oli kyllä positiivinen yllätys. Keskimmäinen tytär Ronja nämä juomat oli bongannut ja hyvä näin.
Sääkin suosi vappupäivänä, joten saimme istua ulkona oman pihan terassilla. Tuossa talon seinustalla on mukavan lämmin paikka istuskella.
Kyllä näitä lämpimiä kelejä on odoteltukin! Kukatkin ovat alkaneet kukkia .
Popcornkakku |
POPCORNKAKKU
Pohja ja kansi:
75 g voita
200 g suklaata
2 l kevyesti suolattuja popcorneja (paahdoin itse, koska mikropoppareissa on mielestäni liikaa suolaa tähän)
Täyte:
5 liivatelehteä
1 dl maitoa
2 prk (á 200 g) Viola suklaatuorejustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3,3 dl) kuohukermaa
1. Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
2. Sekoita joukkoon popcornit.
3. Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
4. Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
5. Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle - näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.
6. Laita liivatteet kylmään veteen.
7. Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
8. Kuumenna 1/2 dl maitoa kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
9.Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
10.Nostele joukkoon kermavaahto.
11. Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
12. Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua.
Popcornkakun lisäksi brunssilla oli tarjolla mm. banaanidonitseja .
Banaanidonitsit ja popcornkakku |
Ja sitten oli uunissa paistettavia vohveleita, resepti niihin tulee myöhemmin :
uunivohvelit |
Oli myös mansikoita , mustikoita ja kermavaahtoa vohveleiden kanssa nautittavaksi. Niin ja jäätelöä.
Toki oli leipää lisukkeineen, kananmunia, silliä, nakkeja , croissantteja. Tuli kyllä kiiitettävän täyteen tämän brunssin jälkeen.
Vappupäivän brunssi |
Juomina mm. Mimosa- juoma , johon tuli appelsiinimehua ja kuohuviiniä. Ja aivan oivallinen janojuoma oli vesimelonista ja jaffasta tehty juoma, se oli erittäin raikasta ja kesän makuista. Sitä pitää tehdä toistekin ja juoda kesähelteellä jääpalojen kera.
Mimosa |
Sääkin suosi vappupäivänä, joten saimme istua ulkona oman pihan terassilla. Tuossa talon seinustalla on mukavan lämmin paikka istuskella.
Kyllä näitä lämpimiä kelejä on odoteltukin! Kukatkin ovat alkaneet kukkia .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti