sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Menimme muutamaksi päiväksi siskoni ja hänen miehen kesänviettopaikalle. Tein sinne kahvipöytään valkosuklaa-vadelmajuustokakun. Niitä vadelmia kun riittää edelleen. Joka päivä olen niitä poiminut, kun kypsyvät eri aikaan. Nyt tosin alkaa pensaatkin kuihtua. Olisi varmaan pitänyt aiemminkin kesällä jo kastella useammin. Havahduin nyt vasta säännöllisesti kastelemaan, kun alkoi ensimmäisissä pensaissa näkyä kuihtumisen merkkejä. Vadelmia olisi vielä niissä kypsymässä, mutta kuivuus taitaa viedä voiton. 
Luinkin jostain, että yleensä pensaita aletaan kastella liian myöhään. Pitäisi kaiketi kastella jo alkukesällä.

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku
 Kyllä maistui! Suklaan makeus ja vadelman raikkaus, namskis! Ohjeen löysin Makeaa - blogista.

VALKOSUKLAA-VADELMAJUUSTOKAKKU

Pohja:
200g      kaurakeksejä
100g      voita

Valkosuklaatäyte:
3             liivatelehteä
100g       rahkaa                                                         
200g       maustamatonta tuorejuustoa                                                            

1dl          sokeria                                                        
2             rkl vettä
200         g valkosuklaata
2             dl vispikermaa

Vadelmatäyte:
300g         vadelmia
1dl            sokeria
4               liivatelehteä                                                       

2              dl vispikermaa                                                            
100g         rahkaa                                                         

200g         maustamatonta tuorejuustoa                                                      
                                                        
1.  Laita 20cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja reunakalvot sivuille.Minä käytin vain leivinpaperisuikaleita ja sen toki reunasta näkeekin. Kakku tuli kuitenkin omaan käyttöön niin en sen takia lähtenyt reunakalvoja hankkimaan. 
2. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos vuokaan.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
4.Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
5. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään.
6. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hiukan.
7. Kiehauta vesi kattilassa, purista liivatelehdet ja sulata ne kattilassa.
8. Kaada liivatteet rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
9. Lisää suklaa seokseen.
10.Lisää kermavaahto varovasti käännellen seokseen.
11. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistumisen ajaksi. 
12. Vadelmatäytettä varten laita liivatteel likoamaan kylmään veteen. 
13. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Paseeraa vadelmat siivilän läpi. 
14. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. 
15. Vaahdota kerma. 
16. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. 
17. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Minä en paseerannut vadelmia, kaikki vaan käyttöön. Eikä haitannut yhtään vaikka kakussa oli vadelman siemeniäkin. 
Hyvää oli!

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku
                                             




8 kommenttia:

  1. Valkosuklaata ja vadelmaa samassa kakussa, ei voi olla täydellisempää ♥

    VastaaPoista
  2. Mä oon Liisalla jo katsonut tätä kakkua, punaherukkaisena ja vadelmaisenakin. Varmasti älyttömän hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää kyllä. Punaherukkaisenakin varmasti herkkua.

      Poista
  3. Näyttää kyllä liiankin herkulliselta 😉

    VastaaPoista
  4. Ihana! <3 Käy ihmeessä osallistumassa meidän blogin elokun vadelma-haasteeseen! Täältä löytyy: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/08/elokuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä haastetta jo katselinkin ja mietin josko jollain reesptillä vaikka osallistuisi :)

      Poista