lauantai 22. lokakuuta 2016

Nimiäiskakku mustaherukkamousseella

Työkaverin kautta tuli kysymys josko minulla olisi aikaa tehdä nimiäiskakku pienen pojan nimiäisjuhlaan.  Mitään perinteisiä vauvakoristeita siihen ei haluttu, vain violetteja kukkia. Tilaaja ei myöskään halunnut kovin makeaa täytettä. Ehdotin muutamaa vaihtoehtoa ja hänestä mustaherukkamoussee kuulosti hyvältä. Sopivalta kuulostavan ohjeen löysin Tekila´s bakery - blogista .
Täyte oli todella hyvää, maistoin sitä tekovaiheessa kun testasin sokerin määrää. Ei ole tullut mieleen aiemmin edes tehdä mustaherukasta kakuntäytettä, mutta aion kyllä seuraavaan omaan kakkuun tätä kokeilla.

Nimiäiskakku mustaherukkamousseella
 Yksinkertaisella koristelulla siis mentiin. Violetteja kukkia ja helmiä. Kukat tein tällä kaksiosaisella silikonimuotilla. Yksi suosikkimuoteistani, nopea ja helppo tehdä kukkia. 
Kakun alareunassa on helmiä, jotka tein tällä helminauhamuotilla. Sitten  vielä pikeeripursotukset ja sokerihelmiä kakun päälle. 
Hyvää kuulemma oli tuo täyte ollut, juhlaväelle oli kakku maistunut. Se on aina mukavaa kuultavaa. 

1 kommentti:

  1. Mustaherukkatäyte,mmmm kuulostaa hyvältä. :)
    Ihana erilainen kakku eikä aina niitä peppupystyvauvoja. 80-luvulla taisi jokaista kakkua koristaa muovihaikara. Ainakin omaani. Haikarakin on tallessa. Enää ei ole haikaroita näkynyt.

    VastaaPoista