keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Amerikkalainen omenapiirakka

Pääsiäinen lähestyy ja minulla ilmestyy blogiin omenapiirakan resepti. No ehkä tässä vielä ehtii pääsiäiseen liittyviä leipomuksiakin tehdä. Tämä omenapiirakka liittyy meidän teinin kotitalouden tehtäviin. Hänen on määrä tehdä neljän eri maan ateriat, alkuruuasta jälkiruokaan saakka.
Tämä omenapiirakka on USA:n ateriaan kuuluva, kuten varmaan otsikostakin voi päätellä.
Resepti löytyi TÄÄLTÄ.

Amerikkalainen omenapiirakka
Erittäin maukasta piirakkaa! Tuo piirakan kuori oli rapea ja sisältö mehevää omenaa sokerilla ja kanelilla höystettynä. Söimme tätä vaniljakastikkeen kera.

Amerikkalainen omenapiirakka

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150g  voita tai margariinia
1/2dl kylmää vettä
 
Täyte:
1 kg hapahkoja omenoita
1/2 dl sitruunan mehua
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
25g voita tai leivontamargariinia
 
1.  Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ne ja mausta sitruunan mehulla. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon.
3. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, halkaisijaltaan noin 33 cm. Nosta toinen taikinalevy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm), reuna saa ulottua noin 1/2 cm piirakkavuoan reunan yli. (Älä painele taikinaa tiukasti kiinni reunoihin.) Levitä täyte vuokaan ja leikkaa päälle muutama voinokare.
4. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen. Jos haluat piiraasta korkeareunaisen, painele se vielä sormin pohjalevyn kanssa aaltoilevaksi. Pistele piirakan pinta haarukalla.
5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
 
Tätä pitää ehdottomasti tehdä uudelleen , viimeistään kun omat omenapuut tuottavat satoa.  
 
 
Ateriasta vielä muutama sana.
Alkruuaksi oli Caesar-salaattia, joka yllätyksekseni on amerikkalainen resepti.
Itse asiassa sen on keksinyt Amerissa asunut italialaissiirtolainen Caesar Cardini 4. heinäkuuta 1924, kun Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlinta oli tyhjentänyt keittiön raaka-aineista. Oli käytettävä mitä sattui olemaan, ja Cardini keksi myös mennä sekoittamaan salaatin kastikkeen asiakkaiden pöydän ääreen. Tällä lailla sitä vanhakin oppii uutta tyttären koulunkäynnin ohessa :D

Pääruuaksi oli tällä kertaa niinkin yksinkertainen ruoka kuin Mac & Cheese. Olipa juustoista ja hiilihydraattipitoista, tuli kyllä amerikkalainen oli ! Onhan USA:ssa paljon muunkinlaisia ruokia, mutta tytär halusi tätä testata ja sitä sitten tehtiin. Hampurilaiset oli toinen vaihtoehto, mutta niitä kun on tullut tehtyä jo ja oli kiva kokeilla jotain uutta.

Kreikkalainen ateria on jo tehty ja seuraavaksi on vuorossa espanjalainen. Voisinkin siitä tehdä kokonaisen postauksen. Tämä eri maiden aterioiden teko on saanut meidät innostumaan, aiomme neljän maan jälkeen jatkaa vielä . Suunnitteilla on vielä Kiina, Saksa, Iso-Britannia... ehkä vielä muitakin.Mielenkiintoista ja hauskaa tehdä eri maiden mukaisia ateriakokonaisuuksia. Ja mukavaa kokata tyttärien kanssa yhdessä :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti