lauantai 13. toukokuuta 2017

Espanjalaiset ryppyperunat

Tämä ei ole leivontaa, mutta ihan "pakko" jakaa tämä tänne, koska itse ainakin tykästyin tähän yksinkertaiseen, mutta niin maittavaan tapas alkuruokaan. Kuten joskus aiemmin jo mainitsin, niin meidän nuorimmaisen kotitalouden tehtävä oli valmistaa kotona eri maiden ateriakokonaisuuksia ja Espanja oli Roosalla yksi vaihtoehto. Näiden eri maiden aterioiden valmistus ja varsinkin syöminen oli hauskaa puuhaa! Kolmen naisen voimin eli nuorimmainen ja keskimmäinen tyttäristä + minä hääräsimme keittiössä tuntitolkulla. Tätä espanjalaista ateriaa tulivat syömään  myös vanhin tytär perheineen.
Yksi tapaksista oli siis ryppyperunat eli papas arrugadas .

Ryppyperunat
 Että voikin näin yksinkertainen olla hyvää!

RYPPYPERUNAT ELI PAPAS ARRUGADAS

2 kg pienikokoisia perunoita
4 rkl merisuolaa
vettä

1. Pese perunat hyvin kuorimatta niitä. Laita perunat isoon kattilaan ja lisää vettä vain juuri sen verran, että perunat peittyvät.
2. Lisää kattilaan suola ja peitä kattila puhtaalla keittiöliinalla.
3. Anna perunoiden kiehua kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kattilaan laitettu vesi haihtuu lähes kokonaan, mutta vettä ei saa lisätä missään vaiheessa.
4. Ota liina pois ja ripottele perunoiden päälle vielä hiukan suolaa. Anna kiehua lisää matalalla lämmöllä sen aikaa kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai lihan kanssa.

Sellaistakin ohjetta näkyi, jossa ei käytetty keittiöliinaa. Varmaan onnistuu niinkin. Perunoiden kanssa ohjeistettiin tarjoamaan Mojo Verde kastiketta, mutta meillä ei sitä tällä kertaa ollut tarjolla.  

Niin maistuvia olivat, että toistekin kyllä tehdän näitä! 

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kokeiltavalta jutulta. Kiitos, kun jaoit tän ohjeen. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva jos tästä on hyötyä ��Kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
 3. ....näistä näen varmaan nyt untakin (✿◠‿◠)

  VastaaPoista
 4. Oi, näitähän minun on tehtävä! Kaapissa on tuliaisiksi tuotua Mojo Rojoa ja Verdeä 😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sitten ehdottomasti pitää tehdä ! :D

   Poista