sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Gluteeniton porkkanakakku

Halusin taas vaihteeksi tehdä jotain gluteenitonta ja päädyin Makeaa murmelin täydeltä - blogiin .
Kakku näytti niin houkuttelevalta, että päätin tehdä sellaisen. 

Gluteeniton porkkanakakku
Tämä oli ihanan mehevää ja säilyi pitkään hyvänä. Taikinaan tuli myös omenasosetta, silläkin lie ollut asiaan vaikutusta. 
Tässä vielä resepti :

Gluteeniton porkkanakakku 

Taikina:
 
1 3/4 dl rypsiöljyä
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3/4 dl hasselpähkinäjauhetta
2/3 tl ruokasoodaa
2/3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
200 g porkkanaraastetta (n. 3 keskikokoista porkkanaa)
1 dl omenasosetta/-hilloa
1 dl hasselpähkinärouhetta

Tuorejuustokuorrute:

100 g voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
 
1. Sekoita kulhossa öljy, sokeri ja munat. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja lisää taikinaan joukkoon. 
3. Sekoita taikinaan vielä porkkanaraaste, omenasose sekä pähkinärouhe. Älä vaivaa taikinaa suotta, vaan sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
4. Kaada taikina voideltuun n. 20 halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eikä tikulla kokeiltaessa tikkuun jää enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä täysin kylmäksi asti (esimerkiksi jääkaapissa).
5.Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokerit tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.
6. Halkaise kakku kahtia ja lisää väliin tuorejuustotäytettä. Nosta kansi päälle ja levitä kreemiä kuorrutteeksi. Kuorrutteeseen voi tehdä koristelua esimerkiksi lusikalla vetämällä spiraalikuviota samalla kakkualustaa pyörittäen. Koristele lopuksi esimerkiksi pähkinöillä.
 
Siitäkin syystä mukava resepti kun ei tarvitse vatkata mitään, senkun sekoittaa ainekset keskenään. Ne ovat arjen kiireisiin sopia reseptejä. 
Ja kyllä vaan oli herkkua!  Gluteenittomista leivonnaisista saa kyllä ihan yhtä hyviä kuin ns. "tavallisista".  Aina välillä tykkään gluteenitonta leipoa vaikka ei meillä kenelläkään keliakiaa ole.
 

4 kommenttia:

  1. Oi nam! Menee testiin. Näyttää ihanalta ja mehevältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää ja säilyi pitkään kun oli niin mehevää.

      Poista
  2. Kyllä näyttää herkulliselta ja mehevältä! Hasselpähkinäjauhe tuo varmasti ihanaa makua taikinaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, pähkinöistä kun tykkää niin oli mukavan pähkinäinen maku 😊

      Poista