maanantai 5. kesäkuuta 2017

Ylioppilaskakku

Aviomiehen siskontyttö kirjoitti ylioppilaaksi ja sain sinne tehdä kakun. Koristeiksi pyydettiin sinisiä ruusuja ja yo-lakki, ei muuta. Yksinkertainen onkin kaunista. 

Ylioppilaskakku
 Tein vaihteeksi ruusuja varsineen  ja kivalta ne näyttivätkin. Kuvassa yo-lakkikoristeen lippa osoittaa väärään suuntaan - ennenkuin huomasin kääntää. :)
Täytteinä vaniljamoussee  1,5 kertaisena ja vadelmamoussee kaksinkertaisena. Kakkuun tuli neljä neljän kananmunan levykakkupohjaa. Vadelmaisia täytekerroksia oli kaksi ja vaniljaista yksi. 
Päälle päivänsankari halusi suklaaganachen , koska hän ei pidä massakuorrutteisista kakuista.Olikin ihan kiva tehdä välillä sellainen kuorrutus.
Tämänkokoiseen kakkuun meni kaksi á 200 g suklaalevyä, tosin jonkun verran kuorrutusta jäi yli. Laitoin sen pieniin suklaamuotteihin ja pakastimeen. 
Tällä ohjeella tein kuorrutteen :

Suklaaganache

200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa

 Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi ja nosta kattila liedeltä. Pilko suklaa kulhoon. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele seosta vähän väliä, kunnes se on tasaista. Kuuma kerma sulattaa suklaan turvallisesti. Anna kuorrutteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada se sitten kakun päälle.

Oli ihan makoisaa kakkua!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti