maanantai 3. heinäkuuta 2017

Raparperipiirakka vaniljaisella mascarpone/valkosuklaavaahdolla

Raparperia olisi pihalla vielä vaikka kuinka paljon. Kaikkea ei varmaankaan taaskaan ehdi käyttää, pitänee tyrkyttää työkavereille ja tuttaville.
Kinuskikissan blogista löysin mielenkiintoiselta kuulostavan piirakan ohjeen. Tuo vaniljainen valkosuklaa-mascarponevaahto kuulosti erittäin hyvältä, joten eipä muuta kuin testailemaan.


Olipahan hyvää! Raparperin  kirpeys  ja vaniljainen valkosuklaa-mascarponekuorrutus sopivat yhteen erinomaisesti!

RAPARPERIPIIRAKKA VANILJAISELLA MASCARPONE-VALKOSUKLAAVAAHDOLLA

Pohja: 125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Raparperitäyte:

500 g raparperia
25 g voita
1 ½ tl kanelia
1 ½ dl muscovadosokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Mascarponevaahto:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata



1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai uunivuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja 4-5 cm:n verran reunoille.2. Taittele alumiinifolio kaksinkerroin ja leikkaa siitä kapeita suikaleita. Painele foliosuikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana.
3. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä.
Poista foliot ja anna pohjan jäähtyä. Halutessasi voit nostaa jäähtyneen pohjan leivinpaperin avulla vuoasta ja siirtää paperin päältä tarjoilulautaselle.
4. Leikkaa raparperit paloiksi. 
5. Sulata voi pannulla kiehuvaksi. Lisää raparperit, kaneli ja muscovadosokeri. Keitä raparpereita, kunnes ohuimmat varret ovat pehmenneet. Raparperit 
6.  Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää pannulle ja anna kiehahtaa.
7. Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Anna jäähtyä ennen mascarponevaahdon levittämistä.

Jätin tuon folisuikale-vaiheen pois, kun en jaksanut / viitsinyt alkaa niitä näpertämään. Toimi hyvin ilmankin.
Palakuvaa piirakasta ei nyt ole, kun en muistanut voidella koko piirakkavuokaa ja pohja tietysti vähän jämähti kiinni. Kyllä paloja irti sai vuoasta, mutta ei niistä mitenkään kuvauskelpoisia paloja tullut :)
Ihanan kesäinen ja raikas piirakka !

Ja vähän kotipihan kukkaloistoa tähän loppuun :

keltanen lilja

Ruusu
Ihania kukkia piha tulvillaan! Pitää kuvata niitä talven varalle ja talvipakkasilla sitten muistella ihanaa kesää. Kestäisipä vaan pidempään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti