maanantai 31. heinäkuuta 2017

Suklaa-kaurakeksit vaahtokarkilla

Kodin kuvalehden " Ihanat juhlat" lehdestä testasin näitä suklaisia kaurakeksejä, joiden väliin laitetaan vaahtokarkkia. Oivoi, olipahan makoisia!

Suklaa-kaurakeksit vaahtokarkilla

  Tästä reseptistä tuli 10 kpl isohkoa täytettyä keksiä.

SUKLAA-KAURAKEKSIT VAAHTOKARKILLA

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
2 dl sokeria
3 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vaaleaa siirappia
(1 dl rusinoita)
1 1/2 dl vettä
2 dl rouhittua tummaa suklaata
2 dl cashew- , maa- , ja pekaanipähkinöitä
väliin vaahtokarkkeja

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, huoneenlämpöinen voi,sokeri, ja kaurahiutaleet tasaiseksi taikinaksi.
2. Lisää siirappi, rusinat ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja pähkinät.
3. Lusikoi tasakokoisia keksejä pellille, paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. anna jäähtyä.
4. Aseta puolelle keksietä vaahtokarkki (laitoin puolikkaan vaahtokarkin). Laita ne lauaselle noin puoleksi minuutiksi mikroon. 
5. Paina toinen keksi kanneksi sulaneen vaahtokarkin päälle. 

Minä en laittanut rusinoita, koska en pidä niistä missään leivonnaisissa. Ihan pelkkänä rusinana kyllä pidän niistä. Pähkinöistä laitoin vain maapähkinöitä, koska meillä ei ollut muita, mutta seuraavalla kerralla kokeilen muitakin pähkinöitä. Tiedä vaikka keksit maistuisivat vieläkin paremmilta!

suklaa-kaurakeksit vaahtokarkilla

 Ja voihan näitä keksejä syödä ilman vaahtokarkkiakin jos niistä ei pidä.


suklaa-kaurakeksit

Näitä keksejä jaa lämmintä kaakaota, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti