torstai 3. elokuuta 2017

Parsa-vuohenjuustopiiras

Välillä vähän suolaistakin leivontaa. Useimmiten sitä päätyy vaan noita makeita herkkuja leipomaan, jostain kumman syystä.
Tämän parsa-vuohenjuustopiiraan olin bongannut Hellapoliisin blogista. Jonkun aikaa se on to do-listalla odottanut vuoroaan ja nyt oli aika testata mitä siitä tulisi. 

Parsa-vuohernjuustopiiras
 Varsin hyvä piirashan siitä tuli. Vuohenjuusto on vaan niin hyvää tällaisissa piirakoissa. 


Parsa-vuohenjuustopiiras

Pohja:
100 g voita
1/2 tl suolaa  
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa


Täyte:
vettä  
suolaa  
1 nippu vihreää tankoparsaa  
100 g vuohenjuustoa
(3 aurinkokuivattua tomaattia)  
mustapippuria myllystä
2 ½ dl ruokakermaa 
2 munaa
100 g juustoraastetta  
ripaus timjamia

1. Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
3. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

4. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
5. Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.
6. Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.
7. Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.
8. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.
9. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
10. Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
11. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.


Minä en laittanut aurinkokuivattua tomaattia ollenkaan, mutta sopii varmasti hyvin tähän. Hellapoliisin ohjeessa parsat ilmeisesti laitettiin piirakkaan kokonaisina, mutta minä pätkin niitä vähän.

parsa-vuohenjuustopiiras ennen ruokakermaseosta
Taidanpa tätä tehdä toistekin. 

parsa-vuohenjuustopiiras


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti