Välillä vähän suolaistakin leivontaa. Useimmiten sitä päätyy vaan noita makeita herkkuja leipomaan, jostain kumman syystä.
Tämän parsa-vuohenjuustopiiraan olin bongannut Hellapoliisin blogista. Jonkun aikaa se on to do-listalla odottanut vuoroaan ja nyt oli aika testata mitä siitä tulisi.
Varsin hyvä piirashan siitä tuli. Vuohenjuusto on vaan niin hyvää tällaisissa piirakoissa.
Parsa-vuohenjuustopiiras
Pohja:
100 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
vettä
suolaa
1 nippu vihreää tankoparsaa
100 g vuohenjuustoa
(3 aurinkokuivattua tomaattia)
mustapippuria myllystä
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
100 g juustoraastetta
ripaus timjamia
1. Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
3. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
4. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
5. Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.
6. Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.
7. Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.
8. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.
9. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
10. Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
11. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Minä en laittanut aurinkokuivattua tomaattia ollenkaan, mutta sopii varmasti hyvin tähän. Hellapoliisin ohjeessa parsat ilmeisesti laitettiin piirakkaan kokonaisina, mutta minä pätkin niitä vähän.
Taidanpa tätä tehdä toistekin.
Tämän parsa-vuohenjuustopiiraan olin bongannut Hellapoliisin blogista. Jonkun aikaa se on to do-listalla odottanut vuoroaan ja nyt oli aika testata mitä siitä tulisi.
Parsa-vuohernjuustopiiras |
Parsa-vuohenjuustopiiras
Pohja:
100 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
vettä
suolaa
1 nippu vihreää tankoparsaa
100 g vuohenjuustoa
(3 aurinkokuivattua tomaattia)
mustapippuria myllystä
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
100 g juustoraastetta
ripaus timjamia
1. Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
3. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
4. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
5. Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.
6. Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.
7. Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.
8. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.
9. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
10. Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
11. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Minä en laittanut aurinkokuivattua tomaattia ollenkaan, mutta sopii varmasti hyvin tähän. Hellapoliisin ohjeessa parsat ilmeisesti laitettiin piirakkaan kokonaisina, mutta minä pätkin niitä vähän.
parsa-vuohenjuustopiiras ennen ruokakermaseosta |
parsa-vuohenjuustopiiras |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti