Viime sunnuntain aterian jälkiruuaksi tein suklaavanukasta. Kaikki tietenkin pidämme suklaasta , 1.5 vuotias lapsenlapsikin, joten vanukas oli selvä valinta läksiäisiin.
Minulla on sellainen kirja kuin " Suklaa, unelmareseptejä herkuttelijoille " ( Eliq Maranik) ja siinä kirjassa on myös tämä vanukkaan ohje. Paljon kaikkea muutakin ihanaa siellä on, riittää testattavaa pitkäksi aikaa.
Kyllä vaan maistui hyvälle! Valkuaisia tästä jää yli , joten niillekin pitää keksiä käyttöä ettei mene hukkaan. Tuolla ne jääkaapissa vielä odottavat , saa nähdä kuinka käy.
SUKLAAVANUKAS
2,5 dl maitoa
1,5 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 keltuaista
1 rkl maissijauhoa
1/2 dl kylmää kahvia
50 g tummaa suklaata
tarjoiluun kevyesti vatkattua kermaa, marjoja
1. Sekoita kattilassa maito, kerma, sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja keltuaiset.
2. Liuota maissijauhot kylmään kahviin eri astiassa ja hämmennä sitten kattilan seokseen.
3. Laita kattila keskilämmölle ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos alkaa paksuuntua ( noin 80 astetta), mutta älä päästä sitä kiehumaan. Vedä kattila pois levyltä ja lisää suklaa lämpimään seokseen. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut.
4. Kaada vanukas pieniin kulhoihin tai laseihin, jäähdytä jääkaapissa.
5. Tarjoile kevyseti vatkatun kerman ja marjojen kera.
Meitä oli pikku tirppa mukaan lukien 7 henkilöä, joten tein tätä 1,5 kertaisen annoksen. Yksi annos riittää neljälle, siitä saa ihan sopivan määrän vanukasta. Tai kyllä tätä olisi enemmänkin syönyt.... tein tätä vielä illalla lisää kun meidän teini-ikäinen kysyi josko voisi saada lisää. Maistuihan tämä paremmalle kuin kaupan vanukkaat, pakko myöntää.
Koristeiksi laitoin vadelmia ja mustaherukoita . Mustikoita kun meillä ei edelleenkään ole pakastimessa.
Varsin vaivaton jälkiruoka , kyllä tätä pian taas pitää tehdä....nam.
Minulla on sellainen kirja kuin " Suklaa, unelmareseptejä herkuttelijoille " ( Eliq Maranik) ja siinä kirjassa on myös tämä vanukkaan ohje. Paljon kaikkea muutakin ihanaa siellä on, riittää testattavaa pitkäksi aikaa.
suklaavanukas |
Kyllä vaan maistui hyvälle! Valkuaisia tästä jää yli , joten niillekin pitää keksiä käyttöä ettei mene hukkaan. Tuolla ne jääkaapissa vielä odottavat , saa nähdä kuinka käy.
SUKLAAVANUKAS
2,5 dl maitoa
1,5 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 keltuaista
1 rkl maissijauhoa
1/2 dl kylmää kahvia
50 g tummaa suklaata
tarjoiluun kevyesti vatkattua kermaa, marjoja
1. Sekoita kattilassa maito, kerma, sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja keltuaiset.
2. Liuota maissijauhot kylmään kahviin eri astiassa ja hämmennä sitten kattilan seokseen.
3. Laita kattila keskilämmölle ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos alkaa paksuuntua ( noin 80 astetta), mutta älä päästä sitä kiehumaan. Vedä kattila pois levyltä ja lisää suklaa lämpimään seokseen. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut.
4. Kaada vanukas pieniin kulhoihin tai laseihin, jäähdytä jääkaapissa.
5. Tarjoile kevyseti vatkatun kerman ja marjojen kera.
Meitä oli pikku tirppa mukaan lukien 7 henkilöä, joten tein tätä 1,5 kertaisen annoksen. Yksi annos riittää neljälle, siitä saa ihan sopivan määrän vanukasta. Tai kyllä tätä olisi enemmänkin syönyt.... tein tätä vielä illalla lisää kun meidän teini-ikäinen kysyi josko voisi saada lisää. Maistuihan tämä paremmalle kuin kaupan vanukkaat, pakko myöntää.
suklaavanukas |
Varsin vaivaton jälkiruoka , kyllä tätä pian taas pitää tehdä....nam.
Mä en ookkaan koskaan tehny vanukasta itse! Mutta miten ihanaa olisikaan juuri tällainen itsetehty suklaavanukas... ♥ Ihanalta näyttää! :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä tosi herkkua, kannattaa kokeilla!
Poista