lauantai 13. tammikuuta 2018

Hevosaiheinen syntymäpäiväkakku

Tämä kakun tein kollegalle, joka täytti vuosia ja tarjosi meille muille kakkua töissä. Mies harrastaa raveja ja pyysi kakun päälle hevosen. 
Kiitän silikonimuotteja vuolaasti, pelastivat kiireisen kakuntekijän päivän. Olisi toki voinut väkertää hevosen itsekin, mutta töissä tulee tehtyä pitkää päivää ja illat jäävät näin ollen lyhyiksi. Otin suosiolla silikonimuotin käyttöön. 

Hevosaiheinen synttärikakku

En muutenkaan halunnut tehdä kakkuun mitään krumeluureja , se ei vaan sovi kyseisen kollegan tyyliin. Hevosen lisäksi tein reunoille massasta koristeet lumihiutale pikkuleipämuotilla . Ja vähän pienempi lumihiutale isomman päälle tällä muotilla. 

Täytteinä kakussa on mustaherukkamoussee ja  vaniljamoussee.    
Mustaherukkamoussee tuo vähän kirpeyttä kakkuun, joten tämä kakku maistui myös sellaisille kollegoille, jotka eivät yleensä kakuista välitä. Muutenkin olen tykästynyt  vanilja- ja marjatäytteen liittoon. Se on vaan niin toimiva täytteiden yhdistelmä ettei paremmasta väliä. Vaniljamoussee sopii varsin hyvin myös suklaamousseen kanssa. 
Yleensä laitan vaniljamousseehen hieman enemmän kermaa kuin ohjeessa sanotaan. Tulee täyteläisempi maku sillä tavalla. Ja runsaampi täytekin. 4 kommenttia:

  1. Oot kyllä ison ja komian kakun tehnyt! �� Kuulostaa tosi herkulta nuo täytteetkin. En Oo ite koskaan tainnut tehdä vanilijamoussea mutta pitää ehdottomasti ottaa asiaksi.��

    VastaaPoista
  2. Hieno kakku! Ja täytteet kuullostavat herkulta, nam!

    VastaaPoista