tiistai 21. elokuuta 2018

Mustikkarahkapiirakka

Pitkästä aikaa. Leivottukin on jonkun verran, helteistä huolimatta. Tosin ei kovin paljon, koska 30 asteen lämpötila sisällä ei houkuttanut käyttämään uunia. Ja lomallakin olimme melkein koko kolme viikkoa kotoa poissa. Ensin vajaan viikon Kolilla ja sen jälkeen kaksi viikkoa asuntoautolla pitkin poikin Eurooppaa. Tai no Ruotsi- Tanska- Saksa- Hollanti reitillä. Kahdessa viikossa ei viitsinyt sen pidemmälle ajaa. 

Reilu viikko sitten kävimme aviomiehen kanssa Kurjenrahkan alueella katsomassa, josko löytyisi mustikkaa. Monilta olen kuullut, että mustikat ovat pieniä tänä vuonna jos niitä ylipäätään on. Suurin odotuksin ei siis metsään menty.  
Kolmisen litraa löytyi, joten kyllä niistä piirakan sai ja vähän jäi pakastimeenkin. Mitään poimimatonta paikkaa ei löydetty . Sellaisen kun löytäisi, saisi yhdestä paikkaa kunnolla marjoja.
Kotona sitten aloin mustikkapiirakan tekoon. Kyllä sitä ainakin kerran kesässä pitää tehdä. Miettiessä mitä reseptiä käyttäisin, tuli mieleen tämä mustikkarahkapiirakan ohje. Se on rahkan ansiosta ihanan mehevä ja koska meillä tykätään rahkasta niin sen päätin tehdä. 


mustikkarahkapiirakka
Niin mehevää ja maukasta!

Mustikkarahkapiirakka :

Pellillinen  ( itse tein tämän sisämitoiltaan 36 cm x 34 cm kokoiseen uunipeltiin) 

250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl piimää tai maitoa
1 muna

500 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna

reilusti mustikoita

Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min


mustikkarahkapiirakka
Enemmänkin olisin mustikoita halunnut , mutta taitaa kohta alkaa olla se kausi ohi. Pitänee kaupasta tyytyä ostamaan talvella jos tarvetta on. 
 

5 kommenttia:

  1. Meillä on tuo oma metsä sinisenään mustikkaa. Sieltä menee pakkaseen, sekä suoraan päivänmittaan smoothiehen. Welmeri opetti Hehkun ja Kiteen syömään mustikkaa suoraan pensaasta. Hellyttävän näköistä <3
    Joten kiitos ohjeesta, täällä tehdään varmasti piirakkaa :)
    Mukavaa päivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun teillä on oma mustikkapaikka ! Kyllä sitä siis on kun vaan löytäisi sellaisen paikan, josta ei ole vielä poimittu. Mun siskolla oli aikoinaan rottweiler ja sekin tuli usein mustikkareissuille mukaan syömään mustikoita suoraan pensaasta :)

      Poista
  2. Så gott med blåbär och kvarg! Tack för din kommentar på min blogg!

    VastaaPoista
  3. Mustikkarahkapiirakat on ihan parhaita, ne on niin ihanan meheviä! Näyttää ihan superhyvältä tämäkin :)

    VastaaPoista
  4. Nam, Mehevän ja herkullisen näköistä mustikkapiirasta. Nämä murupintaiset parhaita :)

    VastaaPoista