sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Syksyinen syntymäpäiväkakku

Tein pitkästä aikaa täytekakkua jollekin toiselle kuin omalle väelle. Syksyinen täytekakku - teemalla mentiin . Jotenkin syksy on teemana tosi kiva, paljon keksii aiheita, joita voisi käyttää.
Tosin millään en meinannut päästä alkuun. Kakkua ei tietenkää montaa päivää aiemmin voi tehdä, mutta koristeet voi. Teinkö niitä viikon aikana - no en. Koristeet on tehty lauantaina aamupäivällä, kakut noudettiin klo 15 aikaan. Sen takia ei tuon kummoisempia koristeita ole. Tosin tarvitseeko sitä ollakaan, liikaa jos laittaa niin ei sekään ole kiva. 

syksyinen täytekakku
Ensin oli ajatus tehdä kantokakku, mutta kun minulla ei ole mitään kaarna-muottia ( onko niitä edes olemassa ?) , niin en ajanpuutteen vuoksi yrittänyt väsätä kaarnan näköistä pintaa ilman muottia. Onneksi löytyi  lauta-aiheinen muotti , kyllä sekin tähän syksyiseen kakkuun passaa. 
Kävyt ja pihlajanmarjat on tehty ihan käsivaralta, ne nyt eivät kovin ihmeellisiä ole. Vihreät lehdet ja vaahteranlehdet  on tehty muoteilla. 
Päällä ja sivuilla on kaulintamassaa. Täytteeksi laitoin puolukkamousseeta ja sipauksen itse tehtyä omenahilloa.  Syksyn makua. 
Massan alla on eristeenä Annin uunissa - blogin ohjeella tehtyä voikreemiä. Niin hyvää!  Yleensä teen marenkivoikreemiä, mutta ajanpuutteen vuoksi halusin nopeamman tavan tehdä kreemiä. Ja hyvää kreemiä siitä tulikin. Käytin kaakaonmakuista tomusokeria siihen.

Näitä kakkuja tein  kaksi , koska vieraita oli  juhliin tulossa noin 65 kpl. 

 
Syksyinen täytekakku
Torstaina sentään tein ensimmäisen kakun pohjat, mutta toisen kakun pohjat vasta perjantaina töiden jälkeen. Eli myöhään meni. Tai pitäisikö sanoa aikaiseen. Vähäksi aikaa menin nukkumaan ja lauantaina aamulla taas kakkujen pariin. 

Niinkuin aiemmin sanoi, projektin aloittaminen oli  vaikeaa. Vasta kun oli ihan pakko alkaa tehdä jotain niin tartuin toimeen. Mietinkin, että ikäkö tässä alkaa painaa, kun ei millään pääse alkuun. Mieluummin vain töiden jälkeen olisi tekemättä mitään sen kummempaa.  
Kuitenkin näitä kakkuja on ihan kiva tehdä. Sepä olisikin mukavaa, kun ei olisi tarvetta töissä käydä ollenkaan vaan voisi keskittyä kakkuiluun ja leipomiseen. Kelpaisi minulle! Lottovoittoa odotellessa.

6 kommenttia: