lauantai 15. joulukuuta 2018

Joulutori ja itsenäisyyspäivän juhlintaa

Olimme aviomiehen kanssa Röölän joulutorilla Rymättylässä myymässä piparkakkutaloja ja muita piparkakkurakennelmia .
Kauppa kävi ihan kivasti , pinttyneessä sillin tuoksussa 😊 Joulutori oli nimittäin tänä vuonna sisätiloissa, vanhassa sillitehtaassa. Siellä oli edelleen sillin tuoksu. Vai pitäisikö sanoa haju 😁

Olin tehnyt erikokoisia taloja, piparkakkulinnunpöntön , työkalupakkeja ja lyhtyjä.


Piparkakkutalot menivät kaupaksi ja tunnelma oli mukava . Silli kuuluu vahvasti Röölän historiaan, joten sillin hajuinen myyntitila oli ihan paikallaan 😁
Sää oli tänäkin vuonna sateinen ja mereltä kävi kohtalaisen kova tuuli. Se ei kuitenkaan haitannut , kun oli katto pään päällä tällä kertaa.






Joulupukkikin piipahti muorinsa kera kertomassa kuulumisia. Lopuksi Rymättylän entinen pappi luki joulusiunauksen ihmisille ja eläimille. Oli lämminhenkistä pikkukylän tunnelmaa.

Mainitaan vielä meidän itsenäisyyspäivän vietosta. Vanhin tytär on lapsilleen tehnyt joulukalenterin, jossa on päivittäin jotain kivaa tekemistä. Itsenäisyyspäivänä oli juhlat mummin ja ukin luona. Tälläydyttiin juhlatamineisiin ja katettiin pöytä hienosti. Pikku Inna oli tohkeissaan kun mummi ja täditkin vetivät mekot päälle. Innalla on menossa prinsessa vaihe, joten mekot ovat nyt suosituimpia vaatekappaleita.





Tytär ja tyttären tytär olivat askarrellut Suomen lippuja , joita ripustettiin keittiöön.
Ruokailun jälkeen ( oli suomalaiseen tyyliin karjalanpaistia ja jälkiruoaksi valkosuklaa-mustikkajuustokakkua, josta en kuvaa muistanut ottaa) meillä oli jatkot. Joimme alkoholitonta  mustikkaboolia (  alaikäisten juhlijoiden vuoksi), söimme sipsejä ja karkkia diskovalon välkkeessä. Samalla tuli vähän linnan juhliakin silmäiltyä.

Mukavat juhlat. Päätettiin tehdä tästä perinne, nyt kun minäkään en enää käy VPK:n talolla itsenäisyyspäivän myyjäisissä.

Tein tämän postauksen kännykällä, koska kuvat ovat nyt vain kännykällä otettuja. Toivottavasti on jotenkin luettavissa tämä ja kuvista saa selvää.

Ihanaa joulun odotusta.

3 kommenttia:

  1. Mukavan kuullonen tapahtuma, sekä ihanat juhlat teillä :) Upeita piparkakku-juttuja olet tehnyt!
    Tunnelmallista joulunodotusta <3

    VastaaPoista
  2. Juhlia on aina mukava viettää... Ihanaa joulun odotusta myös sinulle ♥

    VastaaPoista