maanantai 1. huhtikuuta 2019

Kinuskibebe

Lastenlasten synttäreille halusin tehdä taas jotain uutta ja päädyin testaamaan hurjan herkullisilta kuulostavia ja näyttäviä kinuskibebe - leivoksia. Reseptin löysin KakkuKatrin blogista. Hän oli tehnyt minikoisia bebejä, mutta minä tein normaalin kokoisia. 

Kinuskibebe
Täytyy sanoa, että olivat kyllä taivaallisen hyviä.  Kävi mielessä ensin, että ovatkohan liian makeita, mutta kyllähän bebe-leivosten kuuluukin olla makeita. Niitä tuskin onkaan tarkoitus syödä monta peräjälkeen. Meillä näistä tykkäsivät kaikki, lapsesta isomummiin saakka. Syötyä tulivat viimeistä murua myöden.

Tein ensimmäisen satsin pohjan KakkuKatrin reseptin mukaan, mutta minä onnistuin saamaan niistä kovin hauraita leivospohjia. Murenivat useat hajalle siinä vaiheessa, kun otin pois vuoasta.
Toisen satsin teinkin sitten tämän reseptin mukaan . Ajattelin pelata varman päälle ja tehdä saman reseptin mukaan, jolla jo aiemmin olen saanut beben pohjat onnistumaan. 
Tässä resepti vielä , jolla nämä tein : 

Kinuskibebe ( noin 15 kpl)

100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1/2 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja

Täyte :
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
3 keltuaista
4 tl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
200 g voita

Kuorrutus :
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
noin 2 1/2 dl tomusokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdksi. Lisää kananmuna ja lopuksi jauhot pikkuhiljaa. 
2. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta palloja ja painele jokaisen vuoan pohjalle ja reunoille taikinaa. 
3. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.
4. Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa. Älä kuitenkaan jäähdytä kylmäksi asti, silloin pohja murtuu helpommin, kun irrotat sitä vuoasta. Kannattaa painaa vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin. Näin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa voi hieman auttaa työntämällä yhdeltä reunalta cocktail-tikun pohjan ja vuoan väliin.
5. Täytteen tekoa varten laita kattilaan kerma, fariinisokeri, perunajauhot ja keltuaiset.
6. Kuumenna aineksi samalla sekoittaen. Kun kiisseli paksunee, ota se pois liedeltä. 
7. Lisää vaniljasokeri, jäähdytä. 
8. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen kinuskikiisseli vatkaten. 
9. Täytä leivospohjat täytteellä ja laita ne sitten jääkaappiin. 
10. Kuorrutetta varten laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä pari minuuttia sekoitellen samalla. 
11. Nosta kinuski pois levyltä jäähtymään. 
12. Kun kinuski on jäähtynyt vähintään huoneenlämpöiseksi, niin lisää tomusokeria pikkuhiljaa sekoitellen joukkoon. Kun kuorrutus on paksuuntunut, mutta kuitenkin vielä laskeutuu sekoittamisen aikan, on se sopivan paksuita bebeleivosten päälle. 
13. Laita kuorrutusta bebejen päälle. Voit auttaa lusikalla, mutta kuorrutuksen pitää olla sen verran löysää, että se levittyy tasaisesti leivosten päälle. 
14. Koristele ennenkuin kuorrute jähmettyy. 




kinuskibebe
Nämä olivat niiiiin hyviä. Ihan pakko keksiä joku tekosyy tehdä näitä taas pian.Vai tarvitseeko sitä olla mitään syytä, ihan vaan leipomisen ilosta ja varsinkin herkuttelun ilosta jos tekee :)
Ja voihan näitä piilottaa vaikka pakastimeen . Tosin kuinka kauan siellä säilyvät , kun niiden tietää siellä olevan. Tuskin kauan :D





5 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköisiä!
    Koskaan en oo tehny bebejä,mutta pitäisipä aktivoitua.

    Aurinkoista viikkoa! ☀

    VastaaPoista
  2. Bebet on niiiiin taivaallisen hyviä!! Nappaan tämän ohjeen talteen, josko joskus jaksaisin lähteä näitä itse väkertämään.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne ovat! Nämä olivat ehkä parhaita bebejä mitä oon maistanut. Anoppikin söi kaks peräjälkeen kun olivat niin maukkaita.

      Poista