torstai 2. toukokuuta 2019

Rahkainen dominokakku

Meidän vappu sujui rauhallisissa merkeissä. Alunperin oli ollut ajatus piipahtaa ystävien kanssa Turussa , mutta se jäi. Töissä meni myöhään ja lähteminen olisi mennyt näin ollen myös myöhään, joten ei oikein jaksettu enää. Eikä se ihmispaljous ja meteli oikein houkuttelekaan enää nykyään . Nuorempana oli innokkaana riennoissa mukana, mutta nykyään kotona oleminen vie usein voiton.

Päätimme aviomiehen kanssa kuitenkin käväistä Naantalin rannassa juomassa lasilliset. Siellä olikin melko rauhallista , ei kauhean paljon porukkaa eikä meteliä.
Kylmähkö tuuli oli, joten ei otettu kuin ne lasilliset. 

Vappupäivänä söimme muunmuassa dominokakkua , jonka reseptin löysin Fazerin sivuilta.  Sopi jotenkin vappuun karkkikoristeluineen. 



Dominokakku
Hyvin maistui. Meillä ei ollut espressoa, joten laitoin sen sijaan pikakahvia. 

Rahkainen dominokakku


pohja:
175 g Marianne dominokekseja
50 g voita 



täyte:
4 dl kuohukermaa
400 g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl espressoa ( tai pikakahvia)

koristeluun:


100 g tummaa suklaata
Lontoon rakeita
Ranskanpastilleja

1. Rouhi keksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita keskenään, painele seos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahkasekä sokeri. Liota liivatelehdet kuumaan kahviin ja kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin. Nostele täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
3.Irrota kakku varoen vuoasta ja laita tarjoiluastialle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi sulaa suklaata kakun reunoille niin että se vähän valuu reunan yli. Korstele reuna Ranskalaisilla pastilleilla ja Lontoon rakeilla.

Tätä voi tehdä kyllä toistekin , oli hyvää. Voisi vaikka kokeilla sitruunan makuisella rahkalla.  


dominokakku
Ihan pienimpien ( 3 v.) makuun tämä ei ollut, ehkä hennon kahvin maun takia. Tosin nuo keksit ja karkit kyllä maistuivat hänellekin.

1 kommentti:

  1. Kuolasin tätä samaa kakkua Fazerin sivuilla! :) Hyvä tietää että oli hyvää. Saatan itsekin joskus testata!

    VastaaPoista